.

Cod COR sef centrala electrica, gaze si apa


Cod COR sef centrala electrica, gaze si apa

Cod COR: sef centrala electrica, gaze si apa

Cod COR: 132220 - sef centrala electrica, gaze si apa


Meseria de sef centrala electrica, gaze si apa face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef centrala electrica, gaze si apa

Meseria de sef centrala electrica, gaze si apa a existat de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XIX-lea. In acea perioada, sefii centralelor electrice, gazelor si apei erau responsabili pentru proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica, gaze si apa. Acestia trebuiau sa asigure ca sistemele erau functionale si sigure, precum si sa monitorizeze si sa regleze fluxurile de energie si gaze. In prezent, sefii centralelor electrice, gazelor si apei sunt responsabili pentru proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica, gaze si apa. Acestia trebuie sa asigure ca sistemele sunt functionale si sigure, precum si sa monitorizeze si sa regleze fluxurile de energie si gaze. De asemenea, sefii centralelor electrice, gazelor si apei trebuie sa se asigure ca sistemele sunt conforme cu standardele de siguranta si sa raspunda la orice incidente sau probleme.

Model fisa de post: sef centrala electrica, gaze si apa

Fisa de post pentru meseria de sef centrala electrica, gaze si apa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef centrala electrica, gaze si apa, cod COR 132220


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Titlu post: sef Centrala Electrica, Gaze si Apa

Scopul postului:
seful Centrala Electrica, Gaze si Apa are rolul de a asigura functionarea eficienta, sigura si economica a centralei electrice, precum si a sistemului de alimentare cu gaze si apa. Acesta trebuie sa planifice si sa supravegheze activitatile de productie, mentenanta si imbunatatire a instalatiilor si echipamentelor, sa asigure respectarea reglementarilor de mediu si de sanatate si securitate in munca.

Responsabilitati:

Planifica si organizeaza activitatile zilnice si pe termen lung ale centralei electrice, sistemului de alimentare cu gaze si apa.
Monitorizeaza si controleaza productia de energie electrica, gaze si apa in conformitate cu standardele de calitate si performanta.
Asigura mentenanta preventiva si corectiva a instalatiilor si echipamentelor, precum si efectuarea reparatiilor necesare in timp util.
Dezvolta si implementeaza planuri de imbunatatire a performantei centralei electrice, sistemului de alimentare cu gaze si apa.
Asigura respectarea reglementarilor de mediu, sanatate si securitate in munca si implementeaza masuri adecvate de prevenire a accidentelor si a bolilor profesionale.
Gestioneaza bugetul alocat centralei electrice, sistemului de alimentare cu gaze si apa si monitorizeaza costurile pentru a asigura eficienta economica.
Supervizeaza personalul subordonat si ii asigura instruirea necesara si evaluarea performantelor.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei electrice, mecanice, hidraulice sau de mediu.
Experienta anterioara in gestionarea centralelor electrice sau a sistemelor de alimentare cu gaze si apa.
Cunostinte solide despre reglementarile de mediu, sanatate si securitate in munca.
Abilitati excelente de comunicare si leadership.
Abilitati analitice puternice si capacitatea de a identifica si de a rezolva probleme tehnice.
Flexibilitate, adaptabilitate si capacitatea de a lucra sub presiune.
Beneficii:

Pachet salarial atractiv.
Oportunitati de dezvoltare profesionala si de invatare continua.
Lucrul intr-un mediu de lucru stimulant si dinamic.
Posibilitatea de a aduce imbunatatiri semnificative la infrastructura locala de alimentare cu energie electrica, gaze si apa.
Aceasta este o descriere generala a pozitiei de sef Centrala Electrica, Gaze si Apa. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de dimensiunea si complexitatea centralei

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132220 - sef centrala electrica, gaze si apa