.

Cod COR sef centru (sectie, sector) telecomunicatii


Cod COR sef centru (sectie, sector) telecomunicatii

Cod COR: sef centru (sectie, sector) telecomunicatii

Cod COR: 133020 - sef centru (sectie, sector) telecomunicatii


Meseria de sef centru (sectie, sector) telecomunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef centru (sectie, sector) telecomunicatii

Istoria meseriei de sef centru (sectie, sector) telecomunicatii se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cand au fost inventate primele sisteme de telecomunicatii, aceasta meserie a evoluat si s-a dezvoltat in paralel cu tehnologia. In primii ani, sefii centrelor telecomunicatii erau responsabili pentru instalarea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, precum si pentru asigurarea unei conexiuni stabile intre diferitele puncte de comunicare. Cu trecerea timpului, rolul acestor sefi s-a schimbat si s-a extins, acestia fiind responsabili acum pentru implementarea si gestionarea unor sisteme complexe de telecomunicatii, precum si pentru asigurarea unei conexiuni de calitate intre diferitele puncte de comunicare. In prezent, sefii centrelor telecomunicatii sunt responsabili pentru gestionarea si monitorizarea sistemelor de telecomunicatii, precum si pentru asigurarea unei conexiuni de calitate intre diferitele puncte de comunicare.

Model fisa de post: sef centru (sectie, sector) telecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef centru (sectie, sector) telecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef centru (sectie, sector) telecomunicatii, cod COR 133020


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: sef Centru (Sectie, Sector) Telecomunicatii

Descrierea postului:

Coordonarea si supravegherea tuturor aspectelor operationale ale centrului (sectiei, sectorului) de telecomunicatii;
Asigurarea respectarii procedurilor si reglementarilor interne si externe ale telecomunicatiilor;
Conducerea, coordonarea si motivarea echipei de angajati ai centrului (sectiei, sectorului);
Elaborarea si implementarea planurilor strategice si operationale pentru centrul (sectia, sectorul) de telecomunicatii;
Supravegherea si gestionarea fluxurilor de lucru si a programelor de service si intretinere;
Asigurarea unei comunicari eficiente cu clientii si partenerii de afaceri, oferind suport in cazul problemelor sau reclamatiilor;
Identificarea si analizarea problemelor operationale si propunerea de solutii eficiente;
Participarea la procesul de recrutare si selectie a personalului si la dezvoltarea si formarea continua a acestuia;
Asigurarea respectarii standardelor de performanta si a cerintelor de calitate ale industriei.
Cerinte si calificari:

Studii superioare finalizate in domeniul telecomunicatiilor, informaticii sau alte discipline relevante;
Experienta de minim 5 ani intr-o pozitie similara in cadrul unei companii de telecomunicatii;

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133020 - sef centru (sectie, sector) telecomunicatii