.

Cod COR sef centru control local comunicatii


Cod COR sef centru control local comunicatii

Cod COR: sef centru control local comunicatii

Cod COR: 133016 - sef centru control local comunicatii


Meseria de sef centru control local comunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef centru control local comunicatii

Istoria meseriei de sef centru control local comunicatii se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta, in special in domeniul telecomunicatiilor. Seful centrelor de control local comunicatii a fost responsabil pentru monitorizarea si controlul tuturor activitatilor de comunicatii din zona sa. Acesta a fost responsabil pentru asigurarea unei bune functionari a sistemelor de comunicatii si a fost responsabil pentru rezolvarea oricaror probleme tehnice sau de management. In anii 1980, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta, in special in domeniul telecomunicatiilor, deoarece tehnologia a evoluat si a devenit din ce in ce mai complexa. In prezent, seful centrelor de control local comunicatii este responsabil pentru monitorizarea si controlul tuturor activitatilor de comunicatii din zona sa, precum si pentru asigurarea unei bune functionari a sistemelor de comunicatii.

Model fisa de post: sef centru control local comunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef centru control local comunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef centru control local comunicatii, cod COR 133016


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Postul de sef al centrului de control local al comunicatiilor implica gestionarea si supervizarea operatiunilor de control al calitatii si a sistemelor tehnice de comunicatii locale, precum si coordonarea personalului din cadrul centrului.

Iata cateva dintre responsabilitatile si sarcinile specifice ale unui sef de centru de control local al comunicatiilor:

Supervizarea si coordonarea operatiunilor de control al calitatii si de intretinere a sistemelor de comunicatii locale.

Monitorizarea si evaluarea performantei sistemelor de comunicatii locale, asigurandu-se ca acestea sunt functionale si fiabile.

Dezvoltarea si implementarea de proceduri de siguranta si de urgenta, precum si a planurilor de continuitate a afacerii pentru sistemele de comunicatii locale.

Gestionarea si monitorizarea echipamentelor tehnice necesare pentru operatiunile de control al calitatii si de intretinere a sistemelor de comunicatii locale.

Asigurarea respectarii standardelor si reglementarilor impuse de autoritatile de reglementare in domeniul comunicatiilor locale.

Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice si avarii la echipamentele de comunicatii locale, precum si identificarea si implementarea solutiilor pentru remedierea acestora.

Asigurarea indeplinirii sarcinilor in termenii bugetului alocat si raportarea costurilor si a progresului catre managementul superior.

Supervizarea si formarea personalului de control al calitatii si de intretinere a sistemelor de comunicatii locale.

Gestionarea relatiilor cu partenerii, clientii si alte departamente ale companiei.

Identificarea si raportarea noilor tehnologii si tendinte in domeniul comunicatiilor locale.

Pentru a fi eligibil pentru acest post, ar trebui sa ai o experienta semnificativa in managementul sistemelor de comunicatii locale si o cunoastere solida a tehnologiilor de comunicatii, inclusiv a retelelor de comunicatii. De asemenea, ar trebui sa ai abilitati excelente de comunicare si conducere, capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si bune, precum si capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si in continua schimbare.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133016 - sef centru control local comunicatii