.

Cod COR sef centru protectia plantelor si mediului


Cod COR sef centru protectia plantelor si mediului

Cod COR: sef centru protectia plantelor si mediului

Cod COR: 131105 - sef centru protectia plantelor si mediului


Meseria de sef centru protectia plantelor si mediului face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef centru protectia plantelor si mediului

Istoria meseriei de sef centru de protectie a plantelor si mediului se intinde pe o perioada de peste 50 de ani. Incepand cu anii 1960, au fost create centre de protectie a plantelor si mediului, cu scopul de a proteja plantele si mediul de daunatori si boli. Aceste centre au fost create pentru a ajuta la prevenirea si controlul bolilor si daunatorilor care pot afecta plantele si mediul. Aceste centre au fost, de asemenea, create pentru a ajuta la conservarea biodiversitatii si a resurselor naturale. In prezent, sefii centrelor de protectie a plantelor si mediului sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea programelor de protectie a plantelor si mediului, precum si pentru asigurarea unei bune gestionari a resurselor naturale.

Model fisa de post: sef centru protectia plantelor si mediului

Fisa de post pentru meseria de sef centru protectia plantelor si mediului


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef centru protectia plantelor si mediului, cod COR 131105


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de sef Centru Protectia Plantelor si Mediului:

## Titlul pozitiei: sef Centru Protectia Plantelor si Mediului

### Scopul pozitiei:

seful Centrului Protectia Plantelor si Mediului este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul protectiei plantelor si mediului, precum si de dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de protectie a mediului.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului din centrul de protectia plantelor si mediului, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si programe de protectie a mediului, inclusiv prin dezvoltarea de strategii de preventie si reducere a poluarii mediului.
- Coordoneaza intreaga activitate de cercetare si dezvoltare in domeniul protectiei plantelor si mediului, inclusiv prin dezvoltarea de noi tehnologii si strategii de protectie a mediului.
- Identificarea si gestionarea riscurilor pentru mediu si sanatatea publica, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de control al calitatii aerului, apei si solului.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe si politici de protectie a mediului.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea mediului, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul protectiei mediului.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in stiinte naturale, precum biologie, ecologie, sau o alta specializare relevanta, precum si o experienta de cel putin 7 ani in domeniul protectiei mediului.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul protectiei mediului, precum si a standardelor etice si de buna practica privind protectia mediului.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul protectiei mediului.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru seful Centrului Protectia Plantelor si Mediului. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat seful Centrului Protectia Plantelor si Mediului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131105 - sef centru protectia plantelor si mediului