.

Cod COR sef centru reproductia si selectia animalelor


Cod COR sef centru reproductia si selectia animalelor

Cod COR: sef centru reproductia si selectia animalelor

Cod COR: 131106 - sef centru reproductia si selectia animalelor


Meseria de sef centru reproductia si selectia animalelor face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef centru reproductia si selectia animalelor

Istoria meseriei de sef centru reproductia si selectia animalelor se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, sefii de centre au inceput sa se specializeze in reproducerea si selectia animalelor, folosind tehnici de reproducere artificiala si selectie genetica pentru a imbunatati calitatea si productivitatea animalelor. Acestia au dezvoltat programe de selectie si management al reproducerii pentru a obtine animale mai sanatoase si mai productive. In prezent, sefii de centre sunt responsabili pentru implementarea programelor de reproducere si selectie, precum si pentru monitorizarea si evaluarea rezultatelor. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea calitatii produselor si a serviciilor oferite, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si sanatos pentru animale.

Model fisa de post: sef centru reproductia si selectia animalelor

Fisa de post pentru meseria de sef centru reproductia si selectia animalelor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef centru reproductia si selectia animalelor, cod COR 131106


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de sef Centru Reproductia si Selectia Animalelor:

## Titlul pozitiei: sef Centru Reproductia si Selectia Animalelor

### Scopul pozitiei:

seful Centrului Reproductia si Selectia Animalelor este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor de reproductie si selectie a animalelor in conformitate cu obiectivele si politicile stabilite de organizatia sau institutia in care este angajat.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului din centrul de reproductie si selectie a animalelor, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si programe de selectie a animalelor, inclusiv prin dezvoltarea si utilizarea de tehnologii moderne de reproducere si genetica.
- Coordoneaza activitatea de selectie a animalelor si dezvoltarea de noi rase sau linii de animale cu caracteristici superioare.
- Identificarea si gestionarea riscurilor si a problemelor legate de sanatatea animalelor si a mediului, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de prevenire si control a bolilor animalelor.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe si politici de reproductie si de selectie a animalelor.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea animalelor, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul selectiei animalelor.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in domeniul stiintelor animale, cum ar fi medicina veterinara sau zootehnie sau o alta specializare relevanta, precum si o experienta de cel putin 7 ani in domeniul reproductiei si selectiei animalelor.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul protectiei animalelor, precum si a standardelor etice si de buna practica privind gestionarea animalelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul reproductiei si selectiei animalelor.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru seful Centrului Reproductia si Selectia Animalelor. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat seful Centrului Reproductia si Selectia Animalelor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131106 - sef centru reproductia si selectia animalelor