.

Cod COR sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor


Cod COR sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor

Cod COR: sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor

Cod COR: 131108 - sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor


Meseria de sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor

Meseria de sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor a fost introdusa in Romania in anul 1864, cand a fost infiintata prima inspectie sanitara-veterinara. Aceasta inspectie avea ca scop principal sa asigure protectia sanatatii publice prin controlul si prevenirea bolilor transmisibile si a altor afectiuni cauzate de alimente si produse animale. In anii urmatori, inspectia sanitara-veterinara a fost extinsa si a devenit responsabila pentru controlul si prevenirea bolilor transmisibile si a altor afectiuni cauzate de alimente si produse animale. In prezent, sefii circumscriptiilor sanitare-veterinare si ai controlului alimentelor sunt responsabili pentru asigurarea protectiei sanatatii publice prin controlul si prevenirea bolilor transmisibile si a altor afectiuni cauzate de alimente si produse animale. Ei sunt responsabili de implementarea si monitorizarea programelor de control al alimentelor si de asigurarea conformitatii cu standardele de calitate si siguranta alimentara. De asemenea, sefii circumscriptiilor sanitare-veterinare si ai controlului alimentelor sunt responsabili de asigurarea conformitatii cu legislatia nationala si europeana in domeniul sanatatii si alimentatiei.

Model fisa de post: sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor

Fisa de post pentru meseria de sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor, cod COR 131108


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de sef Circumscriptie Sanitar-Veterinara si Control Al Alimentelor:

## Titlul pozitiei: sef Circumscriptie Sanitar-Veterinara si Control Al Alimentelor

### Scopul pozitiei:

seful Circumscriptiei Sanitar-Veterinare si Control Al Alimentelor este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor de protectie a sanatatii publice prin monitorizarea alimentelor si a produselor alimentare, precum si prin prevenirea si combaterea bolilor animalelor.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului din circumscriptia sanitar-veterinara si control al alimentelor, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si programe de protectie a sanatatii publice, inclusiv prin dezvoltarea si utilizarea de tehnologii moderne de monitorizare si testare a produselor alimentare.
- Coordoneaza activitatea de control al alimentelor si verificarea respectarii normelor si standardelor relevante privind igiena alimentelor si siguranta alimentara.
- Identificarea si gestionarea riscurilor pentru sanatatea publica, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de control al bolilor animalelor si impiedicarea raspandirii acestora.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe si politici de prevenire si combatere a bolilor transmisibile de la animale la oameni.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea alimentelor si a sanatatii publice, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul protectiei sanatatii publice.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in medicina veterinara sau o alta specializare relevanta, precum si o experienta de cel putin 7 ani in domeniul protectiei sanatatii publice si controlului alimentelor.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul protectiei sanatatii publice si controlului alimentelor, precum si a standardelor etice si de buna practica privind controlul alimentelor si igiena alimentelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul protectiei sanatatii publice si controlului alimentelor.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru seful Circumscriptiei Sanitar-Veterinare si Control Al Alimentelor. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat seful Circumscriptiei Sanitar-Veterinare si Control Al Alimentelor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131108 - sef circumscriptie sanitar-veterinara si control al alimentelor