.

Cod COR sef complex zootehnic


Cod COR sef complex zootehnic

Cod COR: sef complex zootehnic

Cod COR: 131109 - sef complex zootehnic


Meseria de sef complex zootehnic face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef complex zootehnic

Sefii complexelor zootehnice sunt persoane care se ocupa de managementul si dezvoltarea complexelor zootehnice. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand au fost create primele complexe zootehnice. Acestea au fost create pentru a ajuta la dezvoltarea agriculturii si a productiei de animale. Aceste complexe au fost create pentru a oferi o infrastructura si un mediu adecvat pentru cresterea animalelor si pentru a asigura productia de produse alimentare de calitate. Sefii complexelor zootehnice sunt responsabili pentru managementul si dezvoltarea acestor complexe, inclusiv pentru asigurarea ca animalele sunt ingrijite corespunzator si ca produsele alimentare sunt produse in conditii de siguranta si de calitate. De asemenea, sefii complexelor zootehnice sunt responsabili pentru asigurarea ca productia de animale si produse alimentare este eficienta si rentabila.

Model fisa de post: sef complex zootehnic

Fisa de post pentru meseria de sef complex zootehnic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef complex zootehnic, cod COR 131109


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de sef Complex Zootehnic:

## Titlul pozitiei: sef Complex Zootehnic

### Scopul pozitiei:

seful Complexului Zootehnic este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor de gestionare a animalelor si a terenurilor aferente intr-un mod eficient si sustenabil, precum si de dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de crestere si productie a animalelor.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului din complexul zootehnic, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si programe de crestere si productie a animalelor, inclusiv prin dezvoltarea si utilizarea de tehnologii moderne de zootehnie, cum ar fi cresterea animalelor in ferme verticale sau prin folosirea de sisteme de hranire automata a animalelor.
- Coordoneaza activitatile de exploatare si gestionare a terenurilor si resurselor naturale aferente complexului zootehnic pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate sustenabil si in conformitate cu politicile si obiectivele stabilite.
- Identificarea si gestionarea riscurilor pentru sanatatea si bunastarea animalelor, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de control al bolilor animalelor si de imbunatatire a conditiilor de trai ale animalelor.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe si politici pentru protejarea si conservarea ecosistemelor naturale, precum si pentru a promova bunastarea animalelor.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea animalelor, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul complexului zootehnic.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in domeniul zootehniei sau o alta specializare relevanta, precum si o experienta de cel putin 7 ani in gestionarea si administrarea complexelor zootehnice.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul protectiei animalelor si conservarii resurselor naturale, precum si a standardelor etice si de buna practica privind gestionarea animalelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul complexelor zootehnice.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru seful Complexului Zootehnic. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat seful Complexului Zootehnic.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131109 - sef complex zootehnic