.

Cod COR sef departament logistica


Cod COR sef departament logistica

Cod COR: sef departament logistica

Cod COR: 132442 - sef departament logistica


Meseria de sef departament logistica face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef departament logistica

Meseria de sef de departament logistica a aparut in urma cu mai bine de doua decenii, in momentul in care companiile au inceput sa se concentreze pe optimizarea fluxurilor de produse si servicii. Acestia sunt responsabili pentru coordonarea si gestionarea fluxurilor de produse si servicii, precum si pentru asigurarea unei livrari eficiente si eficace. Ei sunt responsabili de planificarea, organizarea, coordonarea si controlul tuturor activitatilor logistice, precum si de asigurarea unei livrari eficiente si eficace. De asemenea, ei sunt responsabili de monitorizarea si evaluarea performantelor logistice si de identificarea si implementarea de solutii pentru imbunatatirea acestora. Acestia trebuie sa aiba cunostinte solide despre procesele logistice si sa fie capabili sa ia decizii rapide si eficiente.

Model fisa de post: sef departament logistica

Fisa de post pentru meseria de sef departament logistica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef departament logistica, cod COR 132442


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa postului pentru meseria de sef Departament Logistica ar putea sa includa urmatoarele responsabilitati si sarcini principale:

Responsabilitati:

Planifica, organizeaza si supravegheaza activitatea departamentului logistic in ceea ce priveste operatiunile de achizitie, depozitare si distributie a bunurilor.
Asigura respectarea procedurilor interne de logistica, precum si a normelor si reglementarilor legale aplicabile in domeniul logistic.
Coordonarea activitatii cu ceilalti departamente din cadrul companiei, inclusiv cu departamentul de vanzari si cu departamentul de transport.
Monitorizeaza activitatea angajatilor din cadrul departamentului logistic, acorda instructiuni si supervizeaza activitatea acestora.
Verifica si analizeaza rapoartele de activitate, evidentele si documentatia din cadrul departamentului si intocmeste rapoarte pentru conducerea companiei.
Participa la planificarea bugetului departamentului logistic si asigura utilizarea eficienta a resurselor.
Sarcini principale:

Planificarea si organizarea activitatii de achizitii, depozitare si distributie a bunurilor, in conformitate cu cerintele clientilor si cu termenele stabilite.
Identificarea si selectarea celor mai bune furnizori si transportatori, in functie de cerintele specifice ale companiei si de resursele disponibile.
Asigurarea bunei functionari a depozitelor si a echipamentelor din cadrul departamentului logistic, inclusiv a intretinerii si reparatiilor necesare.
intocmirea documentelor necesare pentru achizitionarea, depozitarea si distributia bunurilor, inclusiv a documentelor de transport si a altor documente specifice in conformitate cu legislatia in vigoare.
intretinerea relatiilor cu furnizorii si transportatorii, asigurarea comunicarii eficiente

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132442 - sef departament logistica