.

Cod COR sef departament organizatie sindicala


Cod COR sef departament organizatie sindicala

Cod COR: sef departament organizatie sindicala

Cod COR: 111418 - sef departament organizatie sindicala


Meseria de sef departament organizatie sindicala face parte din grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate.

Istoria meseriei de sef departament organizatie sindicala

Istoria meseriei de sef de departament al unei organizatii sindicale se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Primii sefi de departament au fost angajati in anii 1800, cand sindicatele au inceput sa se formeze in intreaga lume. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor sindicale, precum si pentru reprezentarea intereselor membrilor sindicatului. In anii 1900, sefii de departament au inceput sa se specializeze in diferite domenii, cum ar fi negocierea contractelor colective, organizarea protestelor si campaniilor de informare si educare a membrilor sindicatului. In prezent, sefii de departament sunt responsabili pentru coordonarea activitatilor sindicale, precum si pentru reprezentarea intereselor membrilor sindicatului in fata guvernului si a altor organizatii.

Model fisa de post: sef departament organizatie sindicala

Fisa de post pentru meseria de sef departament organizatie sindicala


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef departament organizatie sindicala, cod COR 111418


Grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

Iata o posibila fisa de post pentru sef departament organizatie sindicala:

Titlu post: sef departament organizatie sindicala

Descrierea postului:

seful departamentului organizatie sindicala este responsabil de coordonarea si gestionarea activitatilor organizatiei sindicale, asigurand respectarea drepturilor si intereselor angajatilor.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Coordonarea si gestionarea activitatilor organizatiei sindicale, asigurand respectarea drepturilor si intereselor angajatilor
- Dezvoltarea si implementarea de strategii si politici care sa sprijine dezvoltarea organizatiei sindicale si a angajatilor
- Identificarea si evaluarea problemelor si oportunitatilor care afecteaza angajatii si dezvoltarea de recomandari si solutii relevante
- Participarea la negocieri si la dezvoltarea politicilor si a conventiilor colective de munca
- Asigurarea respectarii legislatiei si a reglementarilor relevante pentru activitatile sindicale
- Dezvoltarea si gestionarea relatiilor cu membrii organizatiei sindicale si cu alte entitati cu scopul de a sprijini obiectivele sindicale
- Asistenta si consultanta membrilor organizatiei in problemele legate de contractele de munca si de relatiile cu angajatorul.

Cerinte:

- Diploma de licenta in drept, stiinte sociale sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara in conducerea unei organizatii sindicale sau intr-un domeniu relevant la nivel local sau national
- Cunostinte excelente in domeniul legislatiei si al regulamentelor referitoare la drepturile si interesele angajatilor
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a gandi strategic si de a identifica probleme si solutii relevante
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Abilitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de analiza si de gandire critica
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru sef departament organizatie sindicala. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

  Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 • COD

  COD COR 111418 - sef departament organizatie sindicala