.

Cod COR sef district, centru, ocol silvic


Cod COR sef district, centru, ocol silvic

Cod COR: sef district, centru, ocol silvic

Cod COR: 131107 - sef district, centru, ocol silvic


Meseria de sef district, centru, ocol silvic face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef district, centru, ocol silvic

Istoria meseriei de sef district, centru, ocol silvic se intinde pe o perioada de peste un secol. Primii sefi de district, centru, ocol silvic au fost numiti in anul 1910, cand au fost create primele ocoale silvice. Acestea au fost create pentru a proteja si conserva padurile si au fost conduse de sefi de district, centru, ocol silvic. Acestora le-a revenit sarcina de a gestiona si de a proteja padurile, precum si de a asigura o buna gestionare a resurselor forestiere. De-a lungul anilor, rolul sefilor de district, centru, ocol silvic s-a schimbat, devenind mai complex si mai divers. Acestea au devenit responsabile pentru gestionarea resurselor forestiere, pentru conservarea biodiversitatii si pentru asigurarea unei bunastari adecvate a populatiei locale. Acestea sunt, de asemenea, responsabile pentru implementarea politicilor si reglementarilor forestiere si pentru asigurarea unei bunastari adecvate a populatiei locale.

Model fisa de post: sef district, centru, ocol silvic

Fisa de post pentru meseria de sef district, centru, ocol silvic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef district, centru, ocol silvic, cod COR 131107


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de sef District/Centru/Ocol Silvic:

## Titlul pozitiei: sef District/Centru/Ocol Silvic

### Scopul pozitiei:

seful Districtului/Centrului/Ocolului Silvic este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor de administrare si gestionare a padurilor si terenurilor aferente, precum si de dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de protectie a mediului si de conservare a resurselor naturale.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si programe de protectie a mediului si de conservare a resurselor naturale, inclusiv prin dezvoltarea de proiecte de regenerare a padurilor, de combatere a defrisarilor ilegale si de prevenire a incendiilor.
- Coordoneaza activitatile de exploatare forestiera si gestionare a resurselor naturale pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate sustenabil si in conformitate cu politicile si obiectivele stabilite.
- Identificarea si gestionarea riscurilor pentru mediul inconjurator, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de control al poluarii mediului si de protectie a biodiversitatii.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe si politici pentru protejarea si conservarea ecosistemelor naturale.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea mediului, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul conservarii resurselor naturale.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in domeniul silviculturii sau al resurselor naturale, precum si o experienta de cel putin 7 ani in gestionarea si administrarea padurilor si resurselor naturale.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul protectiei mediului si conservarii resurselor naturale, precum si a standardelor etice si de buna practica privind gestionarea resurselor naturale.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul protectiei mediului si conservarii resurselor naturale.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru seful Districtului/Centrului/Ocolului Silvic. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat seful Districtului/Centrului/Ocolului Silvic.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131107 - sef district, centru, ocol silvic