.

Cod COR sef divizie cai ferate


Cod COR sef divizie cai ferate

Cod COR: sef divizie cai ferate

Cod COR: 132419 - sef divizie cai ferate


Meseria de sef divizie cai ferate face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef divizie cai ferate

Istoria meseriei de sef divizie cai ferate se intinde pe o perioada de peste 150 de ani. Primii sefi divizie au fost angajati in anii 1800, cand s-a construit prima cale ferata din lume. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea tuturor activitatilor legate de constructia si intretinerea cailor ferate. In anii 1900, sefii divizie au fost responsabili pentru asigurarea sigurantei pe calea ferata si pentru a se asigura ca toate trenurile circulau in mod corespunzator. In prezent, sefii divizie sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea tuturor activitatilor legate de operarea si intretinerea cailor ferate. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea sigurantei pe calea ferata si pentru a se asigura ca toate trenurile circula in mod corespunzator. De asemenea, sefii divizie sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea tuturor activitatilor legate de constructia si intretinerea cailor ferate.

Model fisa de post: sef divizie cai ferate

Fisa de post pentru meseria de sef divizie cai ferate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef divizie cai ferate, cod COR 132419


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa de post pentru meseria de sef Divizie Cai Ferate ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Coordonarea si supervizarea activitatilor operationale si administrative ale diviziei de cai ferate.
Planificarea, organizarea si supravegherea intretinerii si dezvoltarii retelei de cai ferate, inclusiv urmarirea termenelor si a bugetului alocat.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor operationale pentru divizia de cai ferate.
Asigurarea conformitatii cu standardele si reglementarile de siguranta si de mediu aplicabile, precum si cu cele de sanatate ocupationala, in ceea ce priveste activitatile diviziei de cai ferate.
Gestionarea relatiilor cu clientii, furnizorii si alte parti interesate, pentru a asigura indeplinirea cerintelor si a satisfactia acestora.
Cerinte:

Experienta semnificativa in domeniul cailor ferate, inclusiv cunostinte solide despre planificarea, constructia, intretinerea si dezvoltarea acestora.
Abilitati de planificare, organizare si gestionare a proiectelor si a activitatilor, cu capacitatea de a prioritiza sarcinile si de a respecta termenele limita.
Cunostinte avansate despre reglementarile si normele de siguranta si de mediu, aplicabile in domeniul cailor ferate.
Abilitati excelente de comunicare si conducere, cu capacitatea de a lucra in echipa si de a coordona activitatile personalului subordonat.
Diploma de studii superioare in domeniul ingineriei civile, mecanice, electrice sau intr-un domeniu relevant.
Aceste responsabilitati si cerinte ar putea fi adaptate si ajustate in functie de specificul diviziei de cai ferate si de cerintele organizatiei. Este important ca fisa de post sa acopere principalele aspecte ale pozitiei de sef Divizie Cai Ferate si sa defineasca responsabilitatile si cerintele necesare pentru indeplinirea cu succes a acestui rol.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132419 - sef divizie cai ferate