.

Cod COR sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian


Cod COR sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian

Cod COR: sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian

Cod COR: 143917 - sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian


Meseria de sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian face parte din grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian

Meseria de sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian a fost introdusa in anii '90, ca raspuns la nevoia de a asigura o mai buna securitate si control al traficului aerian. Acest lucru a necesitat o mai buna coordonare a echipelor de interventie si supraveghere a echipamentelor, precum si o mai buna comunicare intre acestea si controlorii de trafic aerian. Seful echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian are responsabilitatea de a coordona si monitoriza activitatile echipelor de interventie si supraveghere a echipamentelor, precum si de a asigura o comunicare eficienta intre acestea si controlorii de trafic aerian. Acesta trebuie sa fie capabil sa ia decizii rapide si sa fie pregatit sa gestioneze situatii de urgenta. De asemenea, seful echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian trebuie sa fie capabil sa lucreze in echipa si sa aiba cunostinte solide despre tehnologia si procedurile de trafic aerian.

Model fisa de post: sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian

Fisa de post pentru meseria de sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian, cod COR 143917


Grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru seful echipei de interventii si supraveghere a echipamentelor in serviciile de trafic aerian poate include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea echipei de tehnicieni care efectueaza interventii si mentenanta preventiva si corectiva a echipamentelor de navigatie si comunicatii aeronautice.
Supravegherea sistemelor de monitorizare si control al traficului aerian si a sistemelor de asistenta la aterizare, inclusiv efectuarea de teste si depanare in cazul unor probleme.
Asigurarea respectarii procedurilor de siguranta si reglementarilor nationale si internationale in domeniul traficului aerian.
Colaborarea cu autoritatile aeronautice si cu operatorii aerieni pentru a asigura functionalitatea continua a sistemelor de navigatie si comunicatii.
Intocmirea de rapoarte si documentatie tehnica aferente activitatilor de interventie si supraveghere, conform procedurilor specifice.
Participarea la elaborarea si implementarea de proiecte de modernizare si imbunatatire a echipamentelor de navigatie si comunicatii aeronautice.
Asigurarea instruirii si formarii continue a membrilor echipei si dezvoltarea de programe de pregatire si instruire pentru personalul din alte departamente care utilizeaza echipamentele de trafic aerian.
Gestionarea stocurilor de piese si consumabile necesare pentru interventiile de mentenanta.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei aeronautice, electronicii sau altele aferente.
Experienta anterioara relevanta in interventii si supraveghere de echipamente de trafic aerian.
Cunostinte solide despre functionarea sistemelor de navigatie si comunicatii aeronautice, precum si a normelor si reglementarilor aeronautice nationale si internationale.
Abilitati de coordonare si management al echipei, cu accent pe asigurarea sigurantei si performantei.
Capacitatea de a identifica problemele tehnice si de a oferi solutii in timp util.
Excelente abilitati de comunicare si relationare cu clientii, partenerii si colegii.
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor.
Disponibilitatea de a lucra in program flexibil, inclusiv in ture, in weekend-uri si in timpul sarbatorilor legale, in functie de nevoile operatiunilor de trafic aerian.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii ce planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii sau in alta parte in subgrupa majora 14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii. De exemplu, managerii de agentii de turism, centre de conferinte, centre de contact si centre comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 143917 - sef echipa interventii si supraveghere echipamente in serviciile de trafic aerian