.

Cod COR sef expozitii si targuri


Cod COR sef expozitii si targuri

Cod COR: sef expozitii si targuri

Cod COR: 134901 - sef expozitii si targuri


Meseria de sef expozitii si targuri face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef expozitii si targuri

Meseria de sef expozitii si targuri a aparut in urma cu mai bine de doua decenii, in momentul in care au inceput sa apara expozitiile si targurile. Acestia sunt responsabili pentru organizarea si coordonarea tuturor aspectelor legate de expozitii si targuri, inclusiv planificarea, promovarea, logistica si managementul bugetului. Ei trebuie sa asigure ca toate detaliile sunt acoperite si ca evenimentul se desfasoara fara probleme. De-a lungul anilor, meseria de sef expozitii si targuri a evoluat, devenind mai sofisticata si mai complexa, in special in ceea ce priveste tehnologia si marketingul. Acestia sunt acum responsabili pentru crearea si implementarea unor strategii de marketing inovatoare si eficiente, precum si pentru asigurarea unei experiente de calitate pentru vizitatori.

Model fisa de post: sef expozitii si targuri

Fisa de post pentru meseria de sef expozitii si targuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef expozitii si targuri, cod COR 134901


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Pozitia: sef Expozitii si Targuri

Descrierea postului:

seful Expozitii si Targuri este responsabil de organizarea si implementarea evenimentelor expozitionale si de targuri pentru compania sau organizatia pentru care lucreaza. Aceasta pozitie necesita o persoana cu experienta in domeniul expozitional si cu abilitati excelente de gestionare a proiectelor si de comunicare.

Responsabilitati principale:

Planificarea, organizarea si coordonarea evenimentelor expozitionale si de targuri, de la conceptie la finalizare
Identificarea si contractarea de expozanti, sponsorizari si parteneri
Crearea si implementarea de planuri de marketing si promovare pentru evenimente
Dezvoltarea si gestionarea bugetelor pentru evenimente
Gestionarea logisticii, inclusiv a transportului, a acomodarii si a necesitatilor tehnice
Supervizarea personalului implicat in organizarea evenimentelor
Asigurarea conformitatii cu reglementarile si normele de siguranta
Cerinte de calificare si abilitati:

Studii superioare in domeniul managementului evenimentelor, marketingului sau al unei alte discipline relevante
Experienta anterioara in organizarea de evenimente expozitionale si de targuri
Abilitati excelente de comunicare, negociere si de relationare cu clientii si partenerii
Abilitati puternice de planificare si organizare a proiectelor
Abilitati de leadership si de management al personalului
Cunostinte bune de limba engleza (scris si vorbit)
Abilitati bune de analiza financiara si gestionare a bugetelor
Aceste responsabilitati si cerinte pot varia in functie de dimensiunea si de obiectivele organizatiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134901 - sef expozitii si targuri