.

Cod COR sef ferma agricola (agrozootehnica)


Cod COR sef ferma agricola (agrozootehnica)

Cod COR: sef ferma agricola (agrozootehnica)

Cod COR: 131111 - sef ferma agricola (agrozootehnica)


Meseria de sef ferma agricola (agrozootehnica) face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef ferma agricola (agrozootehnica)

Istoria meseriei de sef ferma agricola (agrozootehnica) se intinde pe o perioada de peste 100 de ani. Incepand cu anii 1800, agricultura a devenit o industrie importanta in multe tari, iar sefii fermei agricole au devenit un element esential in aceasta industrie. Acestia au fost responsabili pentru planificarea si implementarea programelor de crestere a animalelor si a culturilor, precum si pentru gestionarea resurselor si a personalului. In anii 1900, sefii fermei agricole au inceput sa se specializeze in domenii precum agrozootehnica, care se concentreaza pe cresterea animalelor si pe managementul fermei. In prezent, sefii fermei agricole sunt responsabili pentru planificarea si implementarea programelor de crestere a animalelor si a culturilor, precum si pentru gestionarea resurselor si a personalului. Ei trebuie sa fie la curent cu tehnologia moderna si sa aiba cunostinte despre managementul fermei si despre legislatia in vigoare.

Model fisa de post: sef ferma agricola (agrozootehnica)

Fisa de post pentru meseria de sef ferma agricola (agrozootehnica)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef ferma agricola (agrozootehnica), cod COR 131111


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Iata un model de fisa de post pentru un sef de ferma agricola (agrozootehnica):

Fisa de post - sef Ferma Agricola (Agrozootehnica)

Descrierea pozitiei:
seful fermei agricole (agrozootehnica) va fi responsabil pentru gestionarea unei ferme agricole si asigurarea ca toate responsabilitatile legate de ferma sunt indeplinite in conformitate cu standardele specificate de companie.

Responsabilitati principale:
- Planificarea si implementarea strategiilor pentru dezvoltarea afacerii agricole si cresterea profitabilitatii.
- Supravegherea intregului proces de productie agricola si zootehnica, inclusiv cultivarea plantelor, cresterea animalelor, recoltarea produselor agricole si procesarea acestora.
- Coordonarea programelor de reproducere si crestere a animalelor.
- Planificarea si implementarea programelor de nutritie si ingrijire a animalelor si plantelor.
- Gestionarea resurselor financiare si aprovizionarea fermei cu materiale si utilaje.
- Supravegherea personalului fermei si asigurarea indeplinirii sarcinilor de catre fiecare membru al echipei.
- Asigurarea securitatii si sanatatii personalului si a animalelor.
- intretinerea infrastructurii fermei, inclusiv constructiile, echipamentele si vehiculele necesare.
- Planificarea si implementarea programelor de educatie si de promovare a produselor agricole.

Cerinte:
- Experienta in conducerea unei ferme agricole sau a unei alte ferme de animale.
- Cunostinte solide despre stiinta animalelor si a agriculturii, inclusiv despre utilizarea tehnicilor moderne de crestere si reproducere a animalelor si plantelor.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a coordona personalul fermei.
- Abilitati excelente de comunicare si de gestionare a relatiilor cu clientii si partenerii.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile in functie de cerintele afacerii.
- Abilitati bune de planificare si organizare.
- Diploma universitara in domeniul agronomiei sau a altor domenii conexe, sau experienta echivalenta in domeniu.

Salariu:
Salariul va fi negociat in functie de experienta si calificarile candidatului.

Program de lucru:
Programul de lucru va fi stabilit in functie de cerintele fermei si de nevoile afacerii. Posibilitatea de a lucra in schimburi si in weekend-uri poate fi necesara.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131111 - sef ferma agricola (agrozootehnica)