.

Cod COR sef formatie comunicatii


Cod COR sef formatie comunicatii

Cod COR: sef formatie comunicatii

Cod COR: 133023 - sef formatie comunicatii


Meseria de sef formatie comunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef formatie comunicatii

Istoria meseriei de sef de formatie comunicatii se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Aceasta meserie a aparut in urma dezvoltarii tehnologiei si a nevoii de a avea o persoana responsabila pentru coordonarea si gestionarea comunicatiilor. Seful de formatie comunicatii este responsabil pentru asigurarea ca toate sistemele de comunicatii sunt functionale si functioneaza corect. Acesta trebuie sa monitorizeze si sa gestioneze toate aspectele legate de comunicatii, cum ar fi instalarea, configurarea, intretinerea si actualizarea sistemelor de comunicatii. De asemenea, seful de formatie comunicatii trebuie sa asigure ca toate informatiile sunt transmise corect si la timp. Acesta trebuie sa fie capabil sa ia decizii rapide si sa rezolve problemele in mod eficient.

Model fisa de post: sef formatie comunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef formatie comunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef formatie comunicatii, cod COR 133023


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Pozitia: sef Formatie Comunicatii

Scopul postului: Asigurarea unei comunicari eficiente si sigure intre diferitele unitati ale organizatiei si cu tertii.

Responsabilitati si sarcini principale:

Planifica, coordoneaza si supravegheaza activitatile zilnice ale echipei de comunicatii
Dezvolta si implementeaza politici si proceduri de comunicare pentru a asigura o comunicare eficienta si sigura intre diferitele unitati ale organizatiei si cu tertii
Asigura disponibilitatea si functionalitatea sistemelor de comunicatii si a echipamentelor necesare pentru acestea
Colaboreaza cu alte departamente si echipe pentru a identifica si a raspunde nevoilor de comunicatii ale organizatiei
Monitorizeaza si raporteaza performanta echipelor si a sistemelor de comunicatii
Asigura conformitatea cu reglementarile si politicile de securitate si confidentialitate a datelor
Supervizeaza dezvoltarea si implementarea planurilor de urgenta si recuperare in caz de esec al sistemelor de comunicatii
Asigura dezvoltarea si mentenanta documentatiei si instruirii pentru personalul implicat in comunicatii
Cerinte:

Diploma de studii superioare in domeniul tehnologiei informatiei sau intr-un domeniu relevant
Experienta anterioara in managementul echipelor de comunicatii
Cunostinte solide in domeniul retelelor de comunicatii, inclusiv cunoasterea tehnologiilor si protocoalelor de comunicatii
Abilitati excelente de comunicare si coordonare a echipelor
Capacitatea de a dezvolta si de a implementa politici si proceduri de comunicare
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si bine informate in situatii de criza
Abilitatea de a intelege si de a aplica reglementarile si politicile de securitate si confidentialitate a datelor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133023 - sef formatie comunicatii