.

Cod COR sef formatie operationala telecomunicatii


Cod COR sef formatie operationala telecomunicatii

Cod COR: sef formatie operationala telecomunicatii

Cod COR: 133024 - sef formatie operationala telecomunicatii


Meseria de sef formatie operationala telecomunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef formatie operationala telecomunicatii

Meseria de sef de formatie operationala telecomunicatii a aparut in anii '90, odata cu dezvoltarea tehnologiei si a infrastructurii de telecomunicatii. Acestia sunt responsabili pentru gestionarea si monitorizarea tuturor activitatilor legate de telecomunicatii, inclusiv instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si a infrastructurii. De asemenea, sefii de formatie operationala telecomunicatii sunt responsabili pentru asigurarea unei bune functionari a sistemelor de telecomunicatii si pentru a oferi suport tehnic si asistenta clientilor. Acestia trebuie sa aiba cunostinte solide despre tehnologia de telecomunicatii si sa fie capabili sa ia decizii rapide si sa rezolve problemele in mod eficient.

Model fisa de post: sef formatie operationala telecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef formatie operationala telecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef formatie operationala telecomunicatii, cod COR 133024


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Pozitia: sef Formatie Operationala Telecomunicatii

Scopul postului: Asigurarea disponibilitatii si functionalitatii operationale a sistemelor de telecomunicatii ale organizatiei.

Responsabilitati si sarcini principale:

Planifica, coordoneaza si supravegheaza activitatile zilnice ale echipei operationale de telecomunicatii
Asigura disponibilitatea si functionalitatea sistemelor de telecomunicatii ale organizatiei, inclusiv retele de voce, date si sistem de alarma
Identifica si implementeaza solutii pentru a imbunatati disponibilitatea si performanta sistemelor de telecomunicatii
Coordonarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura integrarea si compatibilitatea sistemelor de telecomunicatii cu alte sisteme ale organizatiei
Monitorizeaza si raporteaza performanta sistemelor de telecomunicatii si a echipelor operationale
Asigura conformitatea cu reglementarile si politicile de securitate si confidentialitate a datelor pentru sistemele de telecomunicatii
Supervizeaza dezvoltarea si implementarea planurilor de urgenta si recuperare in caz de esec al sistemelor de telecomunicatii
Asigura dezvoltarea si mentenanta documentatiei si instruirii pentru personalul implicat in operatiunile de telecomunicatii.
Cerinte:

Diploma de studii superioare in domeniul tehnologiei informatiei sau intr-un domeniu relevant
Experienta anterioara in managementul echipelor operationale de telecomunicatii
Cunostinte solide in domeniul retelelor de telecomunicatii, inclusiv cunoasterea tehnologiilor si protocoalelor de comunicare
Abilitati excelente de comunicare si coordonare a echipelor
Capacitatea de a dezvolta si de a implementa politici si proceduri operationale pentru sistemele de telecomunicatii
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si bine informate in situatii de criza
Abilitatea de a intelege si de a aplica reglementarile si politicile de securitate si confidentialitate a datelor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133024 - sef formatie operationala telecomunicatii