.

Cod COR sef grup functional tehnic


Cod COR sef grup functional tehnic

Cod COR: sef grup functional tehnic

Cod COR: 121917 - sef grup functional tehnic


Meseria de sef grup functional tehnic face parte din grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef grup functional tehnic

Sefii grupurilor functionale tehnice sunt responsabili pentru coordonarea si gestionarea activitatilor tehnice ale unei organizatii. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea ca proiectele tehnice sunt implementate corect si eficient, precum si pentru monitorizarea si imbunatatirea proceselor tehnice. Meseria de sef grup functional tehnic a aparut in anii 1950, cand companiile au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea si implementarea de proiecte tehnice. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si gestionarea activitatilor tehnice, precum si pentru asigurarea ca proiectele tehnice sunt implementate corect si eficient. In prezent, sefii grupurilor functionale tehnice sunt responsabili pentru monitorizarea si imbunatatirea proceselor tehnice, precum si pentru asigurarea ca proiectele tehnice sunt implementate corect si eficient.

Model fisa de post: sef grup functional tehnic

Fisa de post pentru meseria de sef grup functional tehnic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef grup functional tehnic, cod COR 121917


Grupa de baza: 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

Iata o posibila fisa de post pentru un sef de Grup Functional Tehnic:

## Titlu post: sef de Grup Functional Tehnic

## Scopul postului:

seful de Grup Functional Tehnic are responsabilitatea de a coordona si de a gestiona toate activitatile legate de planificarea si executia proiectelor tehnice in cadrul organizatiei. Acesta trebuie sa asigure ca toate activitatile sunt efectuate in conformitate cu politicile, reglementarile si obiectivele organizatiei, astfel incat sa poata fi furnizate solutii tehnice de inalta calitate pentru clienti.

## Responsabilitati:

- Coordonarea activitatilor si a resurselor specifice grupului functional tehnic;
- Planificarea si organizarea proiectelor tehnice in cadrul grupului functional;
- Asigurarea implementarii standardelor si procedurilor interne in cadrul grupului functional tehnic;
- Asigurarea ca toate activitatile sunt efectuate in conformitate cu standardele legale si etice;
- Participarea la dezvoltarea si implementarea de solutii pentru imbunatatirea performantei si a calitatii serviciilor;
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura eficienta si coerenta operationala in cadrul organizatiei in domeniul solutiilor tehnice.

## Cerinte:

- Studii superioare in inginerie, tehnologie sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol similar, cu experienta in coordonarea si gestionarea unor proiecte tehnice;
- Cunostinte solide in domeniul tehnologiei si a solutiilor tehnice, cu abilitatea de a identifica si de a implementa solutii adecvate pentru imbunatatirea performantei si a calitatii serviciilor;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva membrii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si de conformitate in domeniul solutiilor tehnice.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un sef de Grup Functional Tehnic, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1219 Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza include servicii de afaceri si managerii administrativi care nu sunt clasificati in grupele de baza anterioare din grupa minora 121 - Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ.

 • COD

  COD COR 121917 - sef grup functional tehnic