.

Cod COR sef instalatie petroliera


Cod COR sef instalatie petroliera

Cod COR: sef instalatie petroliera

Cod COR: 132224 - sef instalatie petroliera


Meseria de sef instalatie petroliera face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef instalatie petroliera

Meseria de sef instalatie petroliera a luat nastere in anii 1950, cand industria petrolului si-a inceput dezvoltarea. Acestia erau responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si instalatiilor petroliere. Acestia trebuiau sa asigure ca toate echipamentele functionau corect si in siguranta, inclusiv sistemele de pompare, de alimentare si de control. In anii '70, sefii instalatiei petroliere au inceput sa se specializeze in tehnologia moderna si sa se concentreze pe imbunatatirea eficientei si a sigurantei. Acestia au fost responsabili pentru instalarea si intretinerea echipamentelor si instalatiilor petroliere, precum si pentru monitorizarea si controlul proceselor de productie. In prezent, sefii instalatiei petroliere sunt responsabili pentru asigurarea ca toate echipamentele si instalatiile petroliere functioneaza corect si in siguranta, precum si pentru monitorizarea si controlul proceselor de productie.

Model fisa de post: sef instalatie petroliera

Fisa de post pentru meseria de sef instalatie petroliera


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef instalatie petroliera, cod COR 132224


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Titlu post: sef Instalatie Petroliera

Scopul postului:
seful instalatiei petroliere este responsabil pentru conducerea echipei si asigurarea operatiunilor de productie eficiente si sigure. in acest rol, trebuie sa lucreze indeaproape cu managerii si inginerii din industrie pentru a dezvolta strategii care sa maximizeze performanta instalatiei si sa respecte normele de sanatate si siguranta.

Responsabilitati:

Conducerea activitatilor zilnice de productie si intretinere a instalatiei petroliere;
Asigurarea implementarii procedurilor de sanatate si siguranta pentru angajati, vizitatori si mediul inconjurator;
Dezvoltarea si implementarea unui program eficient de mentenanta preventiva si corectiva a instalatiilor si echipamentelor;
Asigurarea furnizarii de materiale, echipamente si servicii necesare pentru desfasurarea activitatilor curente;
Coordonarea echipei de ingineri si tehnicieni pentru optimizarea procesului de productie si imbunatatirea performantelor;
intocmirea rapoartelor de productie si prezentarea acestora catre management;
Supervizarea activitatilor de instruire si formare pentru personalul din subordine.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei petroliere sau intr-un domeniu inrudit;
Experienta relevanta in industria petroliera de cel putin 5 ani;
Abilitati de leadership si capacitatea de a conduce si motiva o echipa;
Cunostinte avansate de sanatate si siguranta in munca si a normelor si procedurilor specifice industriei petroliere;
Abilitatea de a analiza date si informatii si de a dezvolta strategii de imbunatatire a performantelor;
Abilitatea de a comunica eficient cu colegii si managerii din diverse departamente;
Abilitati avansate de planificare si organizare.
Aptitudini si calitati personale:

Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si solicitant;
Orientare spre rezolvarea problemelor si luarea deciziilor;
Atitudine proactiva si responsabilitate in activitatea profesionala;
Abilitatea de a gestiona timpul si prioritatile eficient;
Capacitatea de a se adapta la schimbare si de a-si dezvolta abilitatile si cunostintele.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 132

    Grupa Minora 132

    Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

  • COR

    Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

  • COD

    COD COR 132224 - sef instalatie petroliera