Cod COR: 131112 - sef laborator analize pedologice
Meseria de sef laborator analize pedologice face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.
Meseria de sef laborator analize pedologice a luat nastere in anii 1950, cand cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de analiza a solului pentru a determina proprietatile sale fizice si chimice. Aceste tehnici au fost folosite pentru a ajuta la intelegerea modului in care solul influenteaza plantele si animalele si cum poate fi folosit pentru a sustine agricultura si alte activitati umane. In anii 1960, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de analiza a solului pentru a determina proprietatile sale fizice si chimice, precum si pentru a identifica si monitoriza schimbarile in sol. Aceste tehnici au fost folosite pentru a intelege mai bine solul si pentru a ajuta la dezvoltarea agriculturii si a altor activitati umane. In prezent, sefii laboratoarelor de analize pedologice folosesc tehnici avansate de analiza a solului pentru a determina proprietatile sale fizice si chimice, precum si pentru a identifica si monitoriza schimbarile in sol. Aceste tehnici sunt folosite pentru a intelege mai bine solul si pentru a ajuta la dezvoltarea agriculturii si a altor activitati umane.
Fisa de post pentru meseria de sef laborator analize pedologice
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: sef laborator analize pedologice, cod COR 131112
Iata un model de fisa de post pentru un sef de laborator analize pedologice:
Fisa de post - sef Laborator Analize Pedologice
Descrierea pozitiei:
seful laboratorului de analize pedologice va fi responsabil de conducerea si coordonarea activitatilor din cadrul laboratorului si asigurarea ca toate analizele sunt efectuate cu precizie si conform standardelor specificate de companie.
Responsabilitati principale:
- Conducerea si coordonarea activitatilor din cadrul laboratorului.
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a procedurilor de lucru, precum si a regulilor privind securitatea si sanatatea in munca.
- Planificarea si organizarea activitatilor din cadrul laboratorului, inclusiv programarea analizelor, gestionarea resurselor si aprovizionarea laboratorului cu materiale si utilaje.
- Asigurarea calitatii si preciziei analizelor, prin implementarea sistemelor de control al calitatii si asigurarea ca toate echipamentele si materialele sunt in stare buna de functionare.
- Interpretarea si analizarea datelor obtinute din analize si furnizarea de rapoarte si recomandari privind imbunatatirea calitatii solului si a altor aspecte legate de managementul solului.
- Gestionarea relatiilor cu clientii si partenerii si furnizarea de consultanta si asistenta tehnica in legatura cu analizele solului si managementul solului.
- Supervizarea personalului laboratorului si asigurarea indeplinirii sarcinilor de catre fiecare membru al echipei.
Cerinte:
- Experienta relevanta in domeniul analizelor pedologice si cunoasterea tehnicilor moderne de analiza a solului.
- Cunoasterea standardelor de calitate si procedurilor de lucru in domeniul analizelor pedologice.
- Abilitati excelente de comunicare si leadership.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile in functie de cerintele afacerii.
- Abilitati bune de planificare si organizare.
- Diploma de licenta sau masterat in domeniul agronomiei, stiintelor solului, sau alte domenii conexe.
Salariu:
Salariul va fi negociat in functie de experienta si calificarile candidatului.
Program de lucru:
Programul de lucru poate fi flexibil, dar va fi stabilit in functie de cerintele analizelor si de nevoile afacerii.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.
Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.
Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.
Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura
Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.
Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.