.

Cod COR sef laborator in constructii


Cod COR sef laborator in constructii

Cod COR: sef laborator in constructii

Cod COR: 132306 - sef laborator in constructii


Meseria de sef laborator in constructii face parte din grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor.

Istoria meseriei de sef laborator in constructii

Istoria meseriei de sef laborator in constructii se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Incepand cu anii 1900, sefii laboratoarelor de constructii au fost responsabili pentru testarea materialelor si a produselor folosite in constructii, precum si pentru asigurarea calitatii produselor si a materialelor folosite in constructii. Acestia au fost responsabili pentru realizarea de teste si analize, precum si pentru monitorizarea si raportarea rezultatelor. In prezent, sefii laboratoarelor de constructii sunt responsabili pentru asigurarea calitatii produselor si materialelor folosite in constructii, precum si pentru realizarea de teste si analize, precum si pentru monitorizarea si raportarea rezultatelor. De asemenea, sefii laboratoarelor de constructii sunt responsabili pentru asigurarea conformitatii produselor si materialelor folosite in constructii cu standardele si reglementarile in vigoare.

Model fisa de post: sef laborator in constructii

Fisa de post pentru meseria de sef laborator in constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef laborator in constructii, cod COR 132306


Grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

Titlul postului: sef Laborator in Constructii

Descrierea postului:

seful Laboratorului in Constructii este responsabil pentru coordonarea si gestionarea activitatilor din laboratorul de analiza a materialelor de constructii, asigurand ca toate testele si analizele sunt efectuate in conformitate cu standardele si procedurile relevante. Acesta lucreaza sub supravegherea unui manager de nivel superior, asigurandu-se ca rezultatele obtinute sunt precise si ca materialele utilizate in constructii sunt conforme cu normele si standardele in vigoare.

Responsabilitati:

Coordonarea si gestionarea activitatilor din laboratorul de analiza a materialelor de constructii.
Supervizarea si evaluarea performantelor membrilor echipei, oferind feedback si sugestii de imbunatatire a acestora.
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri eficiente in ceea ce priveste utilizarea resurselor si managementul proiectelor.
Efectuarea analizelor si testelor necesare pentru a evalua calitatea si conformitatea materialelor de constructii.
Asigurarea respectarii standardelor si procedurilor relevante pentru efectuarea testelor si analizelor.
Interpretarea rezultatelor testelor si analizelor si elaborarea rapoartelor de analiza.
Gestionarea relatiilor cu clientii si furnizorii de materiale de constructii.
Asigurarea aplicarii normelor si standardelor de siguranta in laborator si respectarea masurilor de prevenire a accidentelor de munca.
Rezolvarea problemelor operationale si gestionarea conflictelor cu membrii echipei, clientii si furnizorii.
Cerinte:

Experienta de minimum 3-5 ani intr-o pozitie similara intr-un laborator de analiza a materialelor de constructii.
Cunostinte tehnice solide in domeniul constructiilor si a analizelor materialelor de constructii.
Capacitatea de a interpreta rezultatele testelor si analizelor si de a elabora rapoarte de analiza precise si clare.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si furnizorii de materiale de constructii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si solicitant, adaptabil la schimbari si decizii rapide.
Cunoasterea normelor si standardelor de siguranta in laborator si a regulilor de prevenire a accidentelor de munca.
Diploma de studii superioare intr-un domeniu relevant sau o calificare profesionala corespunzatoare.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

  Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.

 • COD

  COD COR 132306 - sef laborator in constructii