.

Cod COR sef laborator industria petroliera


Cod COR sef laborator industria petroliera

Cod COR: sef laborator industria petroliera

Cod COR: 132225 - sef laborator industria petroliera


Meseria de sef laborator industria petroliera face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef laborator industria petroliera

Meseria de sef laborator in industria petroliera a aparut in anii 1950, cand industria petroliera a inceput sa se dezvolte si sa se extinda. Acestia au fost responsabili pentru monitorizarea si controlul calitatii produselor petroliere si a proceselor de productie. Seful laboratorului a fost responsabil pentru asigurarea ca produsele petroliere erau conforme cu standardele de calitate si ca procesele de productie erau eficiente si sigure. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru efectuarea de teste si analize asupra produselor petroliere si a proceselor de productie, precum si pentru furnizarea de informatii si rapoarte catre managementul companiei. In prezent, sefii laboratoarelor in industria petroliera sunt responsabili pentru asigurarea ca produsele petroliere sunt conforme cu standardele de calitate si ca procesele de productie sunt eficiente si sigure. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru efectuarea de teste si analize asupra produselor petroliere si a proceselor de productie, precum si pentru furnizarea de informatii si rapoarte catre managementul companiei.

Model fisa de post: sef laborator industria petroliera

Fisa de post pentru meseria de sef laborator industria petroliera


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef laborator industria petroliera, cod COR 132225


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Titlu post: sef Laborator Industria Petroliera

Scopul postului:
seful laboratorului din industria petroliera are rolul de a superviza si de a coordona activitatile zilnice ale laboratorului. in acest rol, este responsabil pentru asigurarea calitatii si sigurantei produselor petroliere, precum si pentru dezvoltarea si implementarea de noi proceduri si tehnologii.

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor de testare si analiza a produselor petroliere in cadrul laboratorului;
Supervizarea echipelor de analisti si tehnicieni din laborator;
Dezvoltarea si implementarea de noi proceduri si tehnologii pentru analiza produselor petroliere;
Monitorizarea performantelor si a calitatii produselor petroliere si raportarea acestora catre management;
Asigurarea implementarii procedurilor de sanatate si siguranta in laborator;
Gestionarea aprovizionarii si a inventarului de echipamente si reactivi chimici necesari in laborator;
Colaborarea cu echipele de cercetare si dezvoltare pentru imbunatatirea performantelor produselor petroliere.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul chimiei sau al ingineriei petroliere;
Experienta relevanta in analiza si testarea produselor petroliere de cel putin 5 ani;
Cunostinte avansate de chimie analitica si a metodelor de testare a produselor petroliere;
Abilitati de leadership si capacitatea de a conduce si motiva o echipa;
Cunostinte avansate de sanatate si siguranta in munca si a normelor si procedurilor specifice laboratoarelor din industria petroliera;
Abilitatea de a analiza date si informatii si de a dezvolta strategii de imbunatatire a performantelor;
Abilitatea de a comunica eficient cu colegii si managerii din diverse departamente;
Abilitati avansate de planificare si organizare.
Aptitudini si calitati personale:

Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si solicitant;
Orientare spre rezolvarea problemelor si luarea deciziilor;
Atitudine proactiva si responsabilitate in activitatea profesionala;
Abilitatea de a gestiona timpul si prioritatile eficient;
Capacitatea de a se adapta la schimbare si de a-si dezvolta abilitatile si cunostintele.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132225 - sef laborator industria petroliera