.

Cod COR sef laborator informatica


Cod COR sef laborator informatica

Cod COR: sef laborator informatica

Cod COR: 133004 - sef laborator informatica


Meseria de sef laborator informatica face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef laborator informatica

Istoria meseriei de sef laborator informatica se intinde pe o perioada de aproximativ 40 de ani. Inceputul acestei meserii se datoreaza dezvoltarii tehnologiei informatice si a nevoii de a avea persoane specializate in domeniu care sa gestioneze si sa administreze laboratoarele informatice. Primii sefi de laborator informatica au fost angajati in anii 1970 si au fost responsabili de intretinerea si dezvoltarea sistemelor informatice. Acestia au fost responsabili de instalarea si configurarea sistemelor informatice, de asigurarea securitatii si de monitorizarea performantelor acestora. In prezent, sefii de laborator informatica sunt responsabili de gestionarea si administrarea laboratoarelor informatice, de asigurarea securitatii si de monitorizarea performantelor acestora. De asemenea, acestia sunt responsabili de instruirea si dezvoltarea personalului si de asigurarea unei experiente de utilizare a sistemelor informatice cat mai bune.

Model fisa de post: sef laborator informatica

Fisa de post pentru meseria de sef laborator informatica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef laborator informatica, cod COR 133004


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST PENTRU sEF LABORATOR INFORMATICa

Titlul postului: sef laborator informatica

Scopul postului: Coordonarea activitatilor de la laboratorul informatica si asigurarea functionarii eficiente a tuturor echipamentelor si sistemelor software utilizate.

Responsabilitati principale:

Planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor de la laboratorul informatica;
Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a sistemelor software utilizate in cadrul laboratorului informatica;
intretinerea si administrarea retelei de calculatoare, a sistemelor de securitate si a serverelor;
Monitorizarea si raportarea activitatilor si problemelor aparute in cadrul laboratorului informatica;
Realizarea de rapoarte si analize periodice cu privire la starea echipamentelor si a sistemelor software, precum si la nevoile de investitii in acestea;
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru utilizarea eficienta si sigura a echipamentelor si a sistemelor software;
Supervizarea si instruirea personalului din cadrul laboratorului informatica;
Gestionarea bugetului alocat pentru achizitionarea si intretinerea echipamentelor si a sistemelor software utilizate in cadrul laboratorului informatica.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in domeniul informatica;
Experienta de minim 3 ani in administrarea de retele de calculatoare si servere;
Cunostinte avansate in sistemele de operare, software-ul de retea si protocoalele de comunicare;
Abilitati excelente de comunicare si de coordonare a echipei de lucru;
Capacitatea de a lucra eficient si de a rezolva problemele intr-un mediu dinamic si agitat;
Capacitatea de a intelege si de a raspunde nevoilor utilizatorilor.
Oferta:

Oportunitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si in continua schimbare, alaturi de o echipa entuziasta si dedicata;
Pachet salarial motivant si beneficii suplimentare (tichete de masa, asigurare medicala, etc.);
Posibilitati de dezvoltare profesionala si de promovare in cadrul organizatiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133004 - sef laborator informatica