.

Cod COR sef oficiu juridic


Cod COR sef oficiu juridic

Cod COR: sef oficiu juridic

Cod COR: 134916 - sef oficiu juridic


Meseria de sef oficiu juridic face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef oficiu juridic

Sef oficiu juridic este o profesie veche, care se remarca prin preocuparea pentru dreptul comercial si administrativ. Aceasta profesie a fost introdusa in secolul al XVIII-lea, in Franta, ca o modalitate de a asigura respectarea legilor si a regulilor comerciale. In acea perioada, sefii de oficiu juridic erau responsabili pentru aplicarea legilor si a regulilor comerciale, precum si pentru a asigura respectarea acestora. Acestia erau, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca toate documentele comerciale si administrative erau corecte si conforme cu legile in vigoare. In prezent, sefii de oficiu juridic sunt responsabili pentru a asigura respectarea legilor si a regulilor comerciale, precum si pentru a asigura ca toate documentele comerciale si administrative sunt corecte si conforme cu legile in vigoare. De asemenea, acestia sunt responsabili pentru a oferi consultanta juridica si pentru a asigura ca toate tranzactiile comerciale sunt legale si conforme cu legile in vigoare.

Model fisa de post: sef oficiu juridic

Fisa de post pentru meseria de sef oficiu juridic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef oficiu juridic, cod COR 134916


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Pozitia: sef oficiu juridic

Descrierea pozitiei: seful oficiului juridic este responsabil pentru asigurarea asistentei juridice si a consultantei pentru organizatia sau compania respectiva. De asemenea, este responsabil pentru respectarea legilor si reglementarilor aplicabile in domeniul de activitate al organizatiei si pentru protejarea drepturilor si intereselor acesteia in cadrul oricaror proceduri juridice.

Responsabilitati:

Furnizarea de consultanta si asistenta juridica in toate aspectele legale ale activitatii organizatiei
Monitorizarea modificarilor legislative si identificarea impactului acestora asupra organizatiei
Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor legale pentru a se asigura ca organizatia respecta reglementarile aplicabile si protejeaza drepturile si interesele sale
Identificarea si analiza riscurilor juridice asociate cu activitatile organizatiei si elaborarea unor planuri pentru a minimiza aceste riscuri
Rezolvarea conflictelor si problemelor legale cu ajutorul avocatilor si/sau a altor specialisti juridici
Asigurarea pregatirii si actualizarii documentelor si contractelor juridice ale organizatiei
Rezolvarea disputelor si a altor probleme legale cu tertii
Asigurarea respectarii standardelor etice si de integritate in organizatie
Cerinte:

Diploma de licenta in drept
Experienta anterioara de lucru intr-un rol juridic sau intr-un alt rol relevant, de preferinta intr-o organizatie similara
Cunoasterea legilor si a reglementarilor relevante pentru domeniul de activitate al organizatiei
Abilitati excelente de comunicare si negociere
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile
Capacitatea de a lucra eficient si eficace in echipa, dar si de a lua decizii independente
Abilitati excelente de planificare si organizare
Integritate, onestitate si profesionalism

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134916 - sef oficiu juridic