.

Cod COR sef oficiu, serviciu, sectie, redactie


Cod COR sef oficiu, serviciu, sectie, redactie

Cod COR: sef oficiu, serviciu, sectie, redactie

Cod COR: 134917 - sef oficiu, serviciu, sectie, redactie


Meseria de sef oficiu, serviciu, sectie, redactie face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef oficiu, serviciu, sectie, redactie

Istoria meseriei de sef de oficiu, serviciu, sectie sau redactie se intinde pe parcursul mai multor secole. In trecut, aceste pozitii erau detinute de persoane cu experienta si cunostinte in domeniul administrarii si organizarii. Acestia erau responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor si proiectelor din cadrul organizatiei. In prezent, sefii de oficiu, serviciu, sectie sau redactie sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor si proiectelor din cadrul organizatiei, precum si pentru asigurarea unei bune comunicari intre departamente si intre angajati. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea unei bune gestionari a resurselor si pentru implementarea de noi procese si proceduri.

Model fisa de post: sef oficiu, serviciu, sectie, redactie

Fisa de post pentru meseria de sef oficiu, serviciu, sectie, redactie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef oficiu, serviciu, sectie, redactie, cod COR 134917


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru sef de oficiu, serviciu, sectie sau redactie este o descriere detaliata a atributiilor, responsabilitatilor si calificarilor necesare pentru a indeplini cu succes rolul respectiv. Acestea variaza in functie de domeniul si tipul organizatiei, dar in general includ:

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor zilnice ale oficiului, serviciului, sectiei sau redactiei
Stabilirea obiectivelor si a planurilor de actiune si asigurarea indeplinirii acestora
Asigurarea unei comunicari eficiente si o coordonare buna intre membrii echipei
Monitorizarea bugetului si a resurselor alocate si asigurarea utilizarii eficiente a acestora
indeplinirea rapoartelor si a altor documente cerute de catre conducerea organizatiei sau de catre alte parti interesate
Asigurarea ca toate politicile si procedurile organizatiei sunt respectate si ca operatiunile sunt efectuate in conformitate cu standardele de calitate.
Calificari:

Diploma de licenta intr-un domeniu relevant sau experienta similara in munca
Abilitati excelente de coordonare si planificare a activitatilor
Abilitati de comunicare si interactiune cu colegii si cu alte departamente ale organizatiei
Cunostinte avansate de operare PC si de programe specifice industriei
Capacitatea de a gestiona resurse limitate si de a rezolva problemele in timp util.
Observatie: Aceasta fisa de post este valabila pentru toate functiile de sef de oficiu, serviciu, sectie sau redactie si poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele organizatiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134917 - sef oficiu, serviciu, sectie, redactie