.

Cod COR sef productie film


Cod COR sef productie film

Cod COR: sef productie film

Cod COR: 143110 - sef productie film


Meseria de sef productie film face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de sef productie film

Istoria meseriei de sef de productie film a inceput in anii 1920, cand producatorii de film au inceput sa angajeze sefi de productie pentru a se ocupa de organizarea si coordonarea filmarilor. Acestia erau responsabili pentru planificarea si organizarea filmarilor, precum si pentru asigurarea ca toate elementele necesare pentru realizarea filmului sunt disponibile si pregatite. De-a lungul anilor, rolul sefului de productie a evoluat, devenind responsabil pentru gestionarea bugetului, aprovizionarea si coordonarea echipei de filmare. In prezent, seful de productie joaca un rol esential in realizarea unui film, asigurandu-se ca toate elementele sunt pregatite si ca filmarile se desfasoara conform planului.

Model fisa de post: sef productie film

Fisa de post pentru meseria de sef productie film


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef productie film, cod COR 143110


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Titlul postului: sef productie film

Descrierea postului: seful productie film este responsabil pentru gestionarea intregului proces de productie a unui film, de la planificare si pre-productie, pana la post-productie si finalizare. El/ea colaboreaza cu regizorii, scenaristii, actorii, echipele de filmare si alte departamente implicate pentru a se asigura ca productia se desfasoara in mod eficient, in buget si in termenele stabilite.

Responsabilitati principale:

Planificarea si coordonarea intregului proces de productie a filmului, de la pre-productie pana la post-productie si distributie.
Colaborarea cu regizorii, scenaristii si alti membri ai echipei pentru a se asigura ca se respecta viziunea artistica a filmului.
Dezvoltarea si administrarea bugetului productiei, in conformitate cu planul de productie stabilit.
Selectarea si coordonarea echipei de productie, inclusiv angajarea si instruirea personalului si stabilirea programelor de lucru.
Planificarea si gestionarea locatiilor de filmare, inclusiv obtinerea autorizatiilor si permiselor necesare.
Monitorizarea progresului productiei si alocarea resurselor in functie de nevoile productiei.
Gestionarea logisticii de productie, inclusiv transportul, cazarea, hrana si alte necesitati ale echipei de productie.
Asigurarea respectarii procedurilor si politicilor de sanatate si securitate in timpul productiei.
Asigurarea respectarii termenelor si a calitatii produsului final.
Colaborarea cu departamentul de distributie pentru a promova si a distribui filmul pe pietele nationale si internationale.
Cerinte:

Experienta anterioara de lucru in domeniul productiei de film, cu o experienta semnificativa in calitate de sef de productie.
Cunostinte solide de productie de film, inclusiv procesele de pre-productie, filmare si post-productie.
Abilitati excelente de organizare si planificare, cu abilitatea de a gestiona resursele si de a asigura un flux de munca eficient.
Cunostinte avansate de management financiar si bugetare, cu abilitatea de a planifica si de a gestiona eficient bugetul productiei.
Abilitati de comunicare si negociere excelente, cu abilitatea de a comunica eficient cu membrii echipei si cu partenerii de productie.
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stricte de productie.
Experienta anterioara de coordonare a echipei

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143110 - sef productie film