.

Cod COR sef santier


Cod COR sef santier

Cod COR: sef santier

Cod COR: 132308 - sef santier


Meseria de sef santier face parte din grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor.

Istoria meseriei de sef santier

Istoria meseriei de sef santier se intinde pe o perioada de peste 100 de ani. Incepand cu anii 1900, sefii de santier au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea lucrarilor de constructii, inclusiv planificarea, organizarea si controlul proiectelor. Acestia au fost responsabili pentru asigurarea calitatii lucrarilor si pentru respectarea termenelor limita si a bugetului. In anii 1950, sefii de santier au inceput sa se specializeze in diferite domenii, cum ar fi constructii civile, industriale si comerciale. In prezent, sefii de santier sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea tuturor aspectelor legate de constructii, inclusiv planificarea, organizarea, controlul si monitorizarea proiectelor. Ei sunt responsabili pentru asigurarea calitatii lucrarilor si pentru respectarea termenelor limita si a bugetului.

Model fisa de post: sef santier

Fisa de post pentru meseria de sef santier


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef santier, cod COR 132308


Grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

Fisa de post pentru meseria de sef santier include urmatoarele:

Titlul postului: sef santier

Scopul postului: Asigurarea supervizarii si coordonarii lucrarilor de constructie de la inceput pana la finalizarea proiectului, in conformitate cu planurile si specificatiile tehnice, respectand bugetul, termenele si standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

Coordonarea si supervizarea tuturor activitatilor desfasurate pe santier in timpul lucrarilor de constructie.
Verificarea conformitatii lucrarilor cu proiectul si specificatiile tehnice.
Asigurarea respectarii termenelor de executie, a costurilor si a calitatii lucrarilor.
Identificarea si raportarea problemelor tehnice sau de alta natura care pot afecta proiectul.
Coordonarea si gestionarea personalului din cadrul echipei de constructie.
Asigurarea unui mediu de lucru sigur si respectarea reglementarilor privind sanatatea si securitatea in munca.
Asigurarea unui proces de comunicare eficient intre toate partile implicate in proiect, inclusiv clienti, subcontractori si alte echipe de lucru.
Asigurarea implementarii tuturor procedurilor de calitate si a sistemelor de management al calitatii.
Cerinte si calificari:

Studii superioare in constructii sau o experienta echivalenta.
Experienta relevanta in domeniul constructiilor, inclusiv cel putin 5 ani de experienta in posturi de conducere.
Cunostinte tehnice solide si abilitati de planificare si coordonare.
Abilitati excelente de comunicare si capacitatea de a lucra eficient cu o varietate de persoane din domenii diferite.
Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona situatiile de criza.
Cunostinte de limba engleza la nivel avansat, atat oral cat si scris.
Locul de munca: pe santierul de constructie

Sarcinile specifice pot varia in functie de tipul de proiect, dar responsabilitatile de baza si cerintele calificarii raman aceleasi.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

  Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.

 • COD

  COD COR 132308 - sef santier