.

Cod COR sef sectie/adjunct (sector) transporturi


Cod COR sef sectie/adjunct (sector) transporturi

Cod COR: sef sectie/adjunct (sector) transporturi

Cod COR: 132425 - sef sectie/adjunct (sector) transporturi


Meseria de sef sectie/adjunct (sector) transporturi face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef sectie/adjunct (sector) transporturi

Istoria meseriei de sef sectie/adjunct (sector) transporturi se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, aceasta meserie a fost ocupata de persoane care au fost responsabile de coordonarea si organizarea transporturilor, precum si de asigurarea unei bune functionari a acestora. Acestia au fost responsabili de planificarea, organizarea si monitorizarea transporturilor, precum si de asigurarea unei bune functionari a acestora. In anii 1900, aceasta meserie a devenit mai specializata, iar sefii sectiei/adjunctii (sectorului) transporturi au fost responsabili de coordonarea si organizarea transporturilor, precum si de asigurarea unei bune functionari a acestora. In prezent, aceasta meserie implica responsabilitati mai complexe, cum ar fi planificarea, organizarea si monitorizarea transporturilor, precum si asigurarea unei bune functionari a acestora.

Model fisa de post: sef sectie/adjunct (sector) transporturi

Fisa de post pentru meseria de sef sectie/adjunct (sector) transporturi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef sectie/adjunct (sector) transporturi, cod COR 132425


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa de post pentru meseria de sef Sectie/Adjunct (Sector) Transporturi ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Supervizarea si coordonarea activitatilor zilnice ale departamentului de transporturi, inclusiv planificarea si organizarea transportului de bunuri si persoane.
Asigurarea ca operatiunile de transport sunt efectuate in conformitate cu reglementarile de siguranta si legislatia aplicabila.
Gestionarea bugetului departamentului de transporturi si asigurarea utilizarii eficiente a resurselor financiare si a echipamentelor disponibile.
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru optimizarea operatiunilor de transport si pentru imbunatatirea eficientei si a calitatii serviciilor.
Asigurarea unei comunicari eficiente intre departamentele implicate in operatiunile de transport si colaborarea cu alte departamente pentru a asigura o coordonare adecvata a activitatilor.
Cerinte:

Experienta semnificativa in industria transporturilor, inclusiv cunostinte solide despre reglementarile aplicabile si despre tehnologiile si echipamentele utilizate in domeniu.
Abilitati excelente de planificare si organizare, cu capacitatea de a prioritiza sarcinile si de a asigura respectarea termenelor limita.
Abilitati excelente de conducere, cu capacitatea de a motiva si de a gestiona o echipa de angajati.
Abilitati excelente de comunicare, cu capacitatea de a comunica cu claritate si eficienta cu membrii echipei, clientii si alte parti interesate.
Diploma de studii superioare in domeniul transporturilor, managementului sau un domeniu relevant.
Aceste responsabilitati si cerinte ar putea fi adaptate si ajustate in functie de specificul companiei si de cerintele autoritatilor de reglementare. Este important ca fisa de post sa acopere principalele aspecte ale pozitiei de sef Sectie/Adjunct (Sector) Transporturi si sa defineasca responsabilitatile si cerintele necesare pentru indeplinirea cu succes a acestui rol.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132425 - sef sectie/adjunct (sector) transporturi