.

Cod COR sef sectie industrie extractiva


Cod COR sef sectie industrie extractiva

Cod COR: sef sectie industrie extractiva

Cod COR: 132205 - sef sectie industrie extractiva


Meseria de sef sectie industrie extractiva face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef sectie industrie extractiva

Meseria de sef sectie industrie extractiva a luat nastere in anii 1950, cand industria extractiva a inceput sa se dezvolte in intreaga lume. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si pentru asigurarea unei productii eficiente si de calitate. In prezent, sefii sectiei industriei extractive sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si pentru asigurarea unei productii eficiente si de calitate. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre tehnologia de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si despre managementul resurselor si al productiei. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa ia decizii rapide si sa gestioneze eficient resursele si productia.

Model fisa de post: sef sectie industrie extractiva

Fisa de post pentru meseria de sef sectie industrie extractiva


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef sectie industrie extractiva, cod COR 132205


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

I. Identificare pozitie

Titlu post: sef Sectie in Industria Extractiva

Departament: Productie

Raporteaza: sef Atelier

II. Descrierea pozitiei

seful de sectie din industria extractiva are responsabilitatea de a coordona si supraveghea activitatile de productie ale unei sectii din cadrul atelierului, asigurand un flux de lucru eficient si o productivitate ridicata. El trebuie sa coordoneze lucratorii, sa indrume si sa motiveze personalul din sectie si sa monitorizeze calitatea si respectarea termenelor de executie a produselor.

III. Responsabilitati principale

Coordonarea activitatilor de productie din sectia alocata, in concordanta cu politicile si obiectivele companiei
Monitorizarea performantei sectiei si a productivitatii si dezvoltarea de planuri de actiune pentru imbunatatirea acestora
Asigurarea ca produsele fabricate in sectie indeplinesc standardele de calitate si siguranta si respectarea politicilor de mediu
Supervizarea si gestionarea echipei de munca din sectie, inclusiv recrutarea, pregatirea si dezvoltarea personalului, precum si evaluarea performantelor acestora
Planificarea si coordonarea activitatilor de intretinere si reparatii ale utilajelor si echipamentelor din sectie
Comunicarea si colaborarea cu alte departamente, cum ar fi seful Atelierului si Departamentul de aprovizionare, pentru a asigura eficienta operationala si satisfacerea cerintelor clientilor.
IV. Cerinte

Diploma de licenta in inginerie miniera sau intr-un domeniu relevant
Experienta relevanta in industria extractiva de cel putin 2 ani, cu o experienta anterioara intr-o pozitie de conducere in productie
Cunostinte in planificarea si gestionarea proceselor de productie si a utilajelor si echipamentelor specifice
Abilitati excelente de gestionare a echipei, cu experienta in gestionarea si dezvoltarea personalului
Cunostinte in standardelor de calitate si siguranta si politicilor de mediu
Abilitati bune de comunicare si colaborare cu alte departamente si cu clientii.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132205 - sef sectie industrie extractiva