Cod COR: 132309 - sef sector (sectie) drumuri-poduri
Meseria de sef sector (sectie) drumuri-poduri face parte din grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor.
Istoria meseriei de sef sector (sectie) drumuri-poduri se intinde pe o perioada de peste 100 de ani. Incepand cu anii 1900, aceasta meserie a fost ocupata de ingineri specializati in constructia si intretinerea drumurilor si podurilor. Acestia au fost responsabili de proiectarea, constructia si intretinerea drumurilor si podurilor, precum si de asigurarea sigurantei acestora. In anii 1950, aceasta meserie a evoluat si s-a extins, devenind responsabilitatea sefilor de sectie de a coordona si monitoriza proiectele de constructie si intretinere a drumurilor si podurilor. In prezent, sefii de sectie sunt responsabili de planificarea, proiectarea, constructia si intretinerea drumurilor si podurilor, precum si de asigurarea sigurantei acestora. De asemenea, ei sunt responsabili de coordonarea si monitorizarea proiectelor de constructie si intretinere a drumurilor si podurilor, precum si de asigurarea calitatii acestora.
Fisa de post pentru meseria de sef sector (sectie) drumuri-poduri
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: sef sector (sectie) drumuri-poduri, cod COR 132309
Fisa de post pentru meseria de sef de Sector Drumuri-Poduri include urmatoarele:
Titlul postului: sef de Sector Drumuri-Poduri
Scopul postului: Coordonarea, planificarea si supervizarea tuturor activitatilor desfasurate in cadrul sectorului de drumuri-poduri in conformitate cu standardele si procedurile tehnice si de securitate, pentru a asigura realizarea proiectelor in timp util si cu costuri eficiente.
Responsabilitati principale:
Planificarea si organizarea activitatilor de constructie a drumurilor si podurilor, in conformitate cu proiectele si cerintele tehnice.
Asigurarea respectarii normelor si procedurilor de securitate in cadrul sectorului de drumuri-poduri.
Coordonarea si supervizarea echipei de lucratori din cadrul sectorului de drumuri-poduri.
Verificarea conformitatii lucrarilor cu proiectul si specificatiile tehnice.
Asigurarea respectarii termenelor de executie si a costurilor stabilite pentru proiecte.
Identificarea si raportarea problemelor tehnice sau de alta natura care pot afecta proiectul.
Asigurarea comunicarii eficiente cu clientii, subcontractorii si alte echipe de lucru implicate in proiect.
Asigurarea implementarii tuturor procedurilor de calitate si a sistemelor de management al calitatii.
Cerinte si calificari:
Studii superioare in domeniul constructiilor sau o experienta echivalenta.
Experienta relevanta in domeniul constructiilor de drumuri si poduri, cu cel putin 5 ani de experienta in posturi de conducere.
Cunoasterea normelor si procedurilor de securitate in constructii.
Cunostinte tehnice solide si abilitati de planificare si coordonare.
Abilitati excelente de comunicare si capacitatea de a lucra eficient cu o varietate de persoane din domenii diferite.
Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona situatii de criza.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, atat oral cat si scris.
Locul de munca: Pe santierul de constructii de drumuri si poduri.
Sarcinile specifice pot varia in functie de tipul de proiect, dar responsabilitatile de baza si cerintele calificarii raman aceleasi.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.
Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.
Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.
Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri
Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.
Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.