.

Cod COR sef sector exploatare imbunatatiri funciare


Cod COR sef sector exploatare imbunatatiri funciare

Cod COR: sef sector exploatare imbunatatiri funciare

Cod COR: 132313 - sef sector exploatare imbunatatiri funciare


Meseria de sef sector exploatare imbunatatiri funciare face parte din grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor.

Istoria meseriei de sef sector exploatare imbunatatiri funciare

Meseria de sef sector exploatare imbunatatiri funciare a fost introdusa in Romania in anul 1864, cand a fost creata prima institutie de acest gen. Aceasta a fost creata pentru a oferi servicii de inginerie si dezvoltare a terenurilor agricole. In anii urmatori, aceasta meserie a evoluat si s-a extins, oferind servicii de inginerie si dezvoltare a terenurilor agricole, precum si servicii de management si dezvoltare a resurselor naturale. In prezent, sefii de sector exploatare imbunatatiri funciare sunt responsabili pentru planificarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de imbunatatire a terenurilor agricole si a resurselor naturale. Ei lucreaza in stransa colaborare cu autoritatile locale si guvernamentale pentru a asigura dezvoltarea durabila a terenurilor agricole si a resurselor naturale.

Model fisa de post: sef sector exploatare imbunatatiri funciare

Fisa de post pentru meseria de sef sector exploatare imbunatatiri funciare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef sector exploatare imbunatatiri funciare, cod COR 132313


Grupa de baza: 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

Titlu post: sef Sector Exploatare imbunatatiri Funciare

Sumarul postului: seful Sectorului Exploatare imbunatatiri Funciare are responsabilitatea de a supraveghea si coordona activitatile de exploatare a terenurilor agricole si forestiere in cadrul companiei. Acesta trebuie sa asigure implementarea corecta si eficienta a proiectelor de imbunatatire funciara, precum si sa asigure respectarea normelor si reglementarilor in vigoare.

Responsabilitati principale:

Coordonarea activitatilor de exploatare a terenurilor agricole si forestiere;
Planificarea, organizarea si monitorizarea proiectelor de imbunatatire funciara;
Stabilirea obiectivelor si a prioritatilor pentru proiectele de imbunatatire funciara;
Monitorizarea progresului si raportarea acestuia catre conducerea companiei;
Asigurarea respectarii normelor si reglementarilor privind imbunatatirile funciare;
Stabilirea si mentinerea relatiilor cu clientii si furnizorii;
Evaluarea costurilor si elaborarea bugetelor pentru proiecte de imbunatatire funciara;
Gestionarea si dezvoltarea echipei de exploatare a terenurilor agricole si forestiere;
Rezolvarea problemelor aparute pe parcursul proiectelor de imbunatatire funciara.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in domeniul agronomiei, silviculturii sau in alte domenii relevante;
Experienta de minimum 5 ani in domeniul imbunatatirilor funciare si a coordonarii activitatilor de exploatare a terenurilor agricole si forestiere;
Cunostinte solide de legislatia privind imbunatatirile funciare si normele de siguranta;
Abilitati de management si leadership;
Capacitatea de a gestiona mai multe proiecte simultan si de a prioritiza sarcinile in mod eficient;
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si furnizorii.
Sarcinile si responsabilitatile pot fi modificate sau ajustate in functie de nevoile companiei.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 132

    Grupa Minora 132

    Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

  • COR

    Grupa de baza 1323 Conducatori de unitati din domeniul constructiilor

    Conducatorii de unitati din domeniul constructiilor planifica, conduc si coordoneaza proiectele de constructii privind lucrari civile, cladiri si locuinte.

  • COD

    COD COR 132313 - sef sector exploatare imbunatatiri funciare