Cod COR: 311310 - sef/sef adjunct tura statie electrica (studii medii)
Meseria de sef/sef adjunct tura statie electrica (studii medii) face parte din grupa de baza: 3113 Tehnicieni electricieni si energeticieni.
Istoria meseriei de sef/sef adjunct tura statie electrica (studii medii) se remarca prin evolutia sa de-a lungul anilor. Incepand cu anii 1950, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta, deoarece a fost necesara pentru a asigura functionarea corecta a statiilor electrice. Acest lucru a necesitat cunoasterea si intelegerea tuturor aspectelor tehnice si operationale ale statiilor electrice. In anii 1960, aceasta meserie a devenit si mai importanta, deoarece a fost necesara pentru a asigura functionarea corecta a tuturor sistemelor de distributie a energiei electrice. In anii 1970, aceasta meserie a devenit si mai importanta, deoarece a fost necesara pentru a asigura functionarea corecta a tuturor sistemelor de control si monitorizare a energiei electrice. In anii 1980, aceasta meserie a devenit si mai importanta, deoarece a fost necesara pentru a asigura functionarea corecta a tuturor sistemelor de management al energiei electrice. In prezent, aceasta meserie este extrem de importanta, deoarece sefii/sefii adjuncti tura statie electrica (studii medii) sunt responsabili pentru asigurarea functionarii corecte a tuturor sistemelor de distributie, control si monitorizare a energiei electrice.
Fisa de post pentru meseria de sef/sef adjunct tura statie electrica (studii medii)
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: sef/sef adjunct tura statie electrica (studii medii), cod COR 311310
FISA DE POST
Titlu post: Sef/Sef adjunct tura statie electrica
Descrierea postului:
Sef/Sef adjunct tura statie electrica este responsabil pentru coordonarea si monitorizarea activitatilor desfasurate in cadrul statiei electrice. Acesta trebuie sa asigure buna functionare a statiei si sa respecte standardele de calitate si siguranta.
Responsabilitati:
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile desfasurate in cadrul statiei electrice;
- Asigura buna functionare a statiei si respectarea standardelor de calitate si siguranta;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de intretinere si reparatii ale statiei;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de instalare si dezinstalaare a echipamentelor;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de testare si verificare a echipamentelor;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de control si inspectie a statiei;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de pregatire si instruire a personalului;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de gestionare a stocurilor si a resurselor;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de raportare si documentare a activitatilor desfasurate in cadrul statiei;
- Monitorizeaza si coordoneaza activitatile de prevenire si remediere a incidentelor si accidentelor.
Cerinte:
- Studii medii;
- Experienta anterioara in domeniul electric;
- Cunostinte solide de operare a calculatorului;
- Abilitati de comunicare si relationare;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de luare a deciziilor;
-
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiinte ingineresti
Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.
Tehnicienii electricieni si energeticieni indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare din domeniul electricitatii, precum si in domeniul proiectarii, fabricarii, asamblarii, construirii, actionarii, intretinerii si repararii echipamentelor electrice, instalatiilor si sistemelor de distributie.