.

Cod COR sef serviciu industrie extractiva


Cod COR sef serviciu industrie extractiva

Cod COR: sef serviciu industrie extractiva

Cod COR: 132206 - sef serviciu industrie extractiva


Meseria de sef serviciu industrie extractiva face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef serviciu industrie extractiva

Meseria de sef serviciu industrie extractiva a luat nastere in anii 1950, cand industria extractiva a inceput sa se dezvolte in intreaga lume. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si pentru asigurarea unei productii eficiente si de calitate. In anii 1980, industria extractiva a cunoscut o crestere semnificativa, ceea ce a dus la o crestere a numarului de sefi de serviciu. Acestia au fost responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si pentru asigurarea unei productii eficiente si de calitate. In prezent, sefii de serviciu industrie extractiva sunt responsabili pentru coordonarea si supervizarea activitatilor de extractie si prelucrare a resurselor naturale, precum si pentru asigurarea unei productii eficiente si de calitate. De asemenea, ei sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea politicilor si procedurilor de siguranta si protectia mediului.

Model fisa de post: sef serviciu industrie extractiva

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu industrie extractiva


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu industrie extractiva, cod COR 132206


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

I. Identificare pozitie

Titlu post: sef Serviciu in Industria Extractiva

Departament: Productie

Raporteaza: Director Productie

II. Descrierea pozitiei

seful Serviciului in Industria Extractiva are responsabilitatea de a coordona si supraveghea activitatile de productie ale unui serviciu din cadrul companiei, asigurand un flux de lucru eficient si o productivitate ridicata. El trebuie sa coordoneze lucratorii, sa indrume si sa motiveze personalul din serviciu si sa monitorizeze calitatea si respectarea termenelor de executie a produselor.

III. Responsabilitati principale

Coordonarea activitatilor de productie din serviciul alocat, in concordanta cu politicile si obiectivele companiei
Monitorizarea performantei serviciului si a productivitatii si dezvoltarea de planuri de actiune pentru imbunatatirea acestora
Asigurarea ca produsele fabricate in serviciu indeplinesc standardele de calitate si siguranta si respectarea politicilor de mediu
Supervizarea si gestionarea echipei de munca din serviciu, inclusiv recrutarea, pregatirea si dezvoltarea personalului, precum si evaluarea performantelor acestora
Planificarea si coordonarea activitatilor de intretinere si reparatii ale utilajelor si echipamentelor din serviciu
Comunicarea si colaborarea cu alte departamente, cum ar fi Directorul de Productie si Departamentul de aprovizionare, pentru a asigura eficienta operationala si satisfacerea cerintelor clientilor.
IV. Cerinte

Diploma de licenta in inginerie miniera sau intr-un domeniu relevant
Experienta relevanta in industria extractiva de cel putin 5 ani, cu o experienta anterioara intr-o pozitie de conducere in productie
Cunostinte in planificarea si gestionarea proceselor de productie si a utilajelor si echipamentelor specifice
Abilitati excelente de gestionare a echipei, cu experienta in gestionarea si dezvoltarea personalului
Cunostinte in standardelor de calitate si siguranta si politicilor de mediu
Abilitati bune de comunicare si colaborare cu alte departamente si cu clientii.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132206 - sef serviciu industrie extractiva