.

Cod COR sef serviciu informare zbor


Cod COR sef serviciu informare zbor

Cod COR: sef serviciu informare zbor

Cod COR: 133032 - sef serviciu informare zbor


Meseria de sef serviciu informare zbor face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef serviciu informare zbor

uri Istoria meseriei de sef serviciu informare zboruri se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta, in special in industria aeronautica. Seful serviciului de informare zboruri a fost responsabil pentru furnizarea informatiilor despre zboruri si a oferit asistenta pasagerilor in ceea ce priveste rezervarile si alte aspecte legate de zboruri. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru monitorizarea si gestionarea tuturor zborurilor si a fost responsabil pentru asigurarea ca toate zborurile se desfasoara in conditii de siguranta si conformitate cu regulile si reglementarile in vigoare. In prezent, seful serviciului de informare zboruri este responsabil pentru furnizarea informatiilor despre zboruri si pentru asigurarea ca toate zborurile se desfasoara in conditii de siguranta si conformitate cu regulile si reglementarile in vigoare.

Model fisa de post: sef serviciu informare zbor

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu informare zbor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu informare zbor, cod COR 133032


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu pozitie: sef Serviciu Informare Zbor

Departament: Informare Zbor

Raporteaza catre: Director Informare Zbor

Sumarul pozitiei:
seful Serviciu Informare Zbor are responsabilitatea generala pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de informare a pasagerilor cu privire la zboruri si conditiile acestora. in plus, acesta trebuie sa se asigure ca personalul sau respecta normele si regulamentele privind siguranta, securitatea si calitatea serviciilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de informare a pasagerilor cu privire la zboruri si conditiile acestora, inclusiv orare de zbor, intarzieri, anulari sau modificari ale zborurilor.
Asigurarea ca toate informatiile oferite pasagerilor sunt exacte si la zi, si ca sunt furnizate intr-un mod prompt si eficient.
Supervizarea echipei de lucru si asigurarea ca toti membrii echipei respecta normele si reglementarile in materie de siguranta si securitate.
Monitorizarea performantelor echipei si luarea masurilor necesare pentru a asigura imbunatatirea continua a proceselor si a calitatii serviciilor.
Planificarea si organizarea resurselor umane si a echipamentelor necesare pentru a asigura o operatiune de informare zbor eficienta.
Colaborarea cu alte departamente si echipe de lucru pentru a imbunatati procesele si serviciile oferite pasagerilor.
Implementarea si mentinerea standardelor si procedurilor de operare pentru toate activitatile de informare zbor.
Gestionarea si supravegherea activitatilor administrative ale departamentului, inclusiv bugetul, rapoartele si evaluarile personalului.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul aviatiei sau in alte domenii de servicii pentru clienti.
Cunostinte solide in materie de reglementari si norme privind siguranta si securitatea in domeniul aviatiei.
Capacitatea de a coordona si supraveghea echipe de lucru.
Abilitati excelente de planificare si organizare a resurselor si a timpului.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu alte echipe de lucru.
Cunostinte solide de utilizare a computerelor si a software-urilor de gestionare a informatiilor de zbor.
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul aviatiei sau a unei discipline relevante.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133032 - sef serviciu informare zbor