.

Cod COR sef serviciu navigatie


Cod COR sef serviciu navigatie

Cod COR: sef serviciu navigatie

Cod COR: 133033 - sef serviciu navigatie


Meseria de sef serviciu navigatie face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef serviciu navigatie

Meseria de sef serviciu navigatie a fost introdusa in secolul al XIX-lea, in timpul Revolutiei Industriale. Aceasta meserie a fost creata pentru a ajuta la navigarea navei si a asigura siguranta echipajului si a pasagerilor. Seful serviciului navigatie este responsabil pentru planificarea, coordonarea si monitorizarea navigatiei navei, precum si pentru asigurarea ca nava se afla in siguranta si respecta regulile si regulamentele maritime. Acesta trebuie sa cunoasca si sa inteleaga toate aspectele navigatiei, inclusiv cartografia, meteorologia, navigatia astronomica si navigatia electronica. Seful serviciului navigatie trebuie sa fie capabil sa ia decizii rapide si sa comunice eficient cu echipajul si pasagerii. Acesta trebuie sa fie capabil sa utilizeze echipamentele de navigatie si sa ia masuri de precautie in cazul unei situatii de urgenta.

Model fisa de post: sef serviciu navigatie

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu navigatie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu navigatie, cod COR 133033


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu pozitie: sef Serviciu Navigatie

Departament: Navigatie

Raporteaza catre: Director Navigatie

Sumarul pozitiei:
seful Serviciu Navigatie are responsabilitatea generala pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de navigatie si planificare a zborurilor. in plus, acesta trebuie sa se asigure ca personalul sau respecta normele si regulamentele privind siguranta, securitatea si eficienta zborurilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de navigatie, inclusiv planificarea rutelor, monitorizarea pozitiei avionului si asigurarea navigatiei eficiente si sigure a aeronavelor.
Asigurarea ca toate informatiile de navigatie si de zbor sunt actualizate si furnizate in timp util.
Supervizarea echipei de navigatie si asigurarea ca toti membrii echipei respecta normele si reglementarile privind siguranta si securitatea.
Planificarea si organizarea resurselor umane si a echipamentelor necesare pentru a asigura o operatiune de navigatie eficienta.
Colaborarea cu alte departamente si echipe de lucru pentru a imbunatati procesele si a asigura coordonarea adecvata intre departamente.
Implementarea si mentinerea standardelor si procedurilor de operare pentru toate activitatile de navigatie.
Gestionarea si supravegherea activitatilor administrative ale departamentului, inclusiv bugetul, rapoartele si evaluarile personalului.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul aviatiei sau in alte domenii de servicii pentru clienti.
Cunostinte solide in materie de reglementari si norme privind siguranta si securitatea in domeniul aviatiei.
Capacitatea de a coordona si supraveghea echipe de lucru.
Abilitati excelente de planificare si organizare a resurselor si a timpului.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu alte echipe de lucru.
Cunostinte solide de utilizare a computerelor si a software-urilor de navigatie si planificare a zborurilor.
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul aviatiei sau a unei discipline relevante.
Licenta de pilot si certificare de dispecer de zbor (preferabil).
Cel putin 5-7 ani de experienta in domeniul aviatiei si in coordonarea operatiunilor de navigatie.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133033 - sef serviciu navigatie