.

Cod COR sef serviciu radiotelecomunicatii


Cod COR sef serviciu radiotelecomunicatii

Cod COR: sef serviciu radiotelecomunicatii

Cod COR: 133034 - sef serviciu radiotelecomunicatii


Meseria de sef serviciu radiotelecomunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef serviciu radiotelecomunicatii

Meseria de sef serviciu radiotelecomunicatii a fost introdusa in anii 1950, cand tehnologia radio a inceput sa se dezvolte rapid. Acest serviciu a fost creat pentru a asigura comunicarea radio intre diferitele sectoare ale industriei si a oferi servicii de telecomunicatii la nivel national si international. Seful serviciului radiotelecomunicatii este responsabil pentru coordonarea si monitorizarea tuturor activitatilor legate de radiotelecomunicatii, precum si pentru asigurarea unui nivel adecvat de securitate si confidentialitate. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu toate aspectele tehnice ale radiotelecomunicatiilor si sa fie capabil sa gestioneze eficient toate activitatile legate de radiotelecomunicatii. De asemenea, seful serviciului radiotelecomunicatii trebuie sa fie capabil sa ia decizii rapide si sa fie pregatit sa raspunda la orice situatie de urgenta.

Model fisa de post: sef serviciu radiotelecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu radiotelecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu radiotelecomunicatii, cod COR 133034


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu pozitie: sef Serviciu Radiotelecomunicatii

Departament: Radiotelecomunicatii

Raporteaza catre: Director Tehnic

Sumarul pozitiei:
seful Serviciu Radiotelecomunicatii are responsabilitatea generala pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii radio si de gestionare a spectrului radio in cadrul companiei. in plus, acesta trebuie sa se asigure ca echipamentele si sistemele de comunicatii sunt bine intretinute si ca personalul sau respecta normele si regulamentele privind siguranta si securitatea comunicatiilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii radio si de gestionare a spectrului radio.
Asigurarea disponibilitatii si bunei functionari a echipamentelor si sistemelor de comunicatii radio.
Supravegherea personalului de radiotelecomunicatii si asigurarea ca toti membrii echipei respecta normele si reglementarile privind siguranta si securitatea comunicatiilor.
Planificarea si organizarea resurselor umane si a echipamentelor necesare pentru a asigura o operare eficienta si sigura a sistemelor de comunicatii.
Implementarea si mentinerea standardelor si procedurilor de operare pentru toate activitatile de comunicatii radio.
Colaborarea cu alte departamente si echipe de lucru pentru a imbunatati procesele si a asigura coordonarea adecvata intre departamente.
Gestionarea si supravegherea activitatilor administrative ale departamentului, inclusiv bugetul, rapoartele si evaluarile personalului.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul radiotelecomunicatiilor sau in alte domenii tehnice.
Cunostinte solide in materie de reglementari si norme privind siguranta si securitatea comunicatiilor radio.
Capacitatea de a coordona si supraveghea echipe de lucru.
Abilitati excelente de planificare si organizare a resurselor si a timpului.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu alte echipe de lucru.
Cunostinte solide de utilizare a computerelor si a software-urilor de comunicatii radio.
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul radiotelecomunicatiilor sau a unei discipline relevante.
Certificare de radiotelecomunicatii si experienta de cel putin 5-7 ani in domeniul radiotelecomunicatiilor

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133034 - sef serviciu radiotelecomunicatii