.

Cod COR sef serviciu/sef birou asigurari


Cod COR sef serviciu/sef birou asigurari

Cod COR: sef serviciu/sef birou asigurari

Cod COR: 134601 - sef serviciu/sef birou asigurari


Meseria de sef serviciu/sef birou asigurari face parte din grupa de baza: 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari.

Istoria meseriei de sef serviciu/sef birou asigurari

Istoria meseriei de sef serviciu/sef birou asigurari se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, sefii serviciilor/birourilor de asigurari au fost responsabili pentru gestionarea si administrarea portofoliilor de asigurari ale companiilor. Acestia au fost responsabili pentru asigurarea ca toate politele de asigurare sunt emise corect si ca toate platile sunt efectuate la timp. De asemenea, sefii serviciilor/birourilor de asigurari au fost responsabili pentru a asigura ca toate documentele si informatiile necesare sunt disponibile pentru a asigura o buna gestionare a portofoliului de asigurari. In prezent, sefii serviciilor/birourilor de asigurari sunt responsabili pentru a asigura ca toate politele de asigurare sunt emise corect si ca toate platile sunt efectuate la timp. De asemenea, sefii serviciilor/birourilor de asigurari sunt responsabili pentru a asigura ca toate documentele si informatiile necesare sunt disponibile pentru a asigura o buna gestionare a portofoliului de asigurari.

Model fisa de post: sef serviciu/sef birou asigurari

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu/sef birou asigurari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu/sef birou asigurari, cod COR 134601


Grupa de baza: 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari

Pozitia: sef Serviciu/sef Birou Asigurari

Descrierea pozitiei:

seful Serviciului/Biroului de Asigurari este responsabil de coordonarea, administrarea si dezvoltarea activitatilor de asigurare ale organizatiei. Acesta este responsabil pentru identificarea, evaluarea si gestionarea riscurilor pentru a proteja organizatia de pierderi financiare.

Principalele responsabilitati:

Supervizarea activitatilor de vanzare si promovare a asigurarilor
Evaluarea riscurilor si dezvoltarea de politici si proceduri de asigurare adecvate
Analiza pietei si a concurentei si dezvoltarea de produse noi de asigurare
Monitorizarea performantelor financiare ale organizatiei si a profitabilitatii activitatii de asigurare
Asigurarea conformitatii cu reglementarile si politicile de asigurare aplicabile
Dezvoltarea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri pentru a imbunatati pozitionarea organizatiei pe piata si a creste veniturile
Gestionarea si motivarea echipei de asigurari
Cerinte de calificare si experienta:

Studii superioare in domeniul economiei, afacerilor sau al asigurarilor
Experienta relevanta intr-o pozitie similara
Cunoasterea pietei de asigurari si a tendintelor din industrie
Abilitati de gestionare a echipei si de comunicare eficienta
Abilitati de analiza si evaluare a riscurilor
Capacitatea de a lua decizii si de a-si asuma responsabilitatea pentru performanta si profitabilitatea organizatiei
Cunoasterea legislatiei si reglementarilor aplicabile in domeniul asigurarilor

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari

  Conducatorii de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari planifica, conduc si coordoneaza agentiile/sucursalele institutiilor care furnizeaza servicii financiare si de asigurari, cum ar fi banci, societati de constructii, unitati de creditare si companii de asigurari. Acestea ofera consultanta/consiliere si asistenta pentru clientii cu probleme financiare si de asigurari.

 • COD

  COD COR 134601 - sef serviciu/sef birou asigurari