.

Cod COR sef serviciu/sef birou daune


Cod COR sef serviciu/sef birou daune

Cod COR: sef serviciu/sef birou daune

Cod COR: 134602 - sef serviciu/sef birou daune


Meseria de sef serviciu/sef birou daune face parte din grupa de baza: 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari.

Istoria meseriei de sef serviciu/sef birou daune

Sef serviciu/sef birou daune este o meserie relativ noua, care a aparut in ultimii ani. Acest post implica gestionarea si coordonarea activitatilor de asigurari si daune, precum si asigurarea unei bune comunicari intre angajatii companiei si clientii acesteia. Sefii de serviciu/birou daune sunt responsabili pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor de asigurari si daune, precum si pentru asigurarea unei bune comunicari intre angajatii companiei si clientii acesteia. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea ca toate documentele si informatiile necesare sunt pregatite si prezentate in mod corespunzator. Acestia trebuie sa aiba cunostinte despre legislatia si practicile de asigurari si daune, precum si despre modul de a gestiona si coordona activitatile de asigurari si daune.

Model fisa de post: sef serviciu/sef birou daune

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu/sef birou daune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu/sef birou daune, cod COR 134602


Grupa de baza: 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari

Titlu post: sef Serviciu/Birou Daune

Descrierea postului:

seful Serviciului/Biroului Daune este responsabil de gestionarea si solutionarea cererilor de despagubire si de asigurarea respectarii politicilor si procedurilor in domeniul asigurarilor.

Responsabilitati:

Supervizeaza activitatile zilnice ale departamentului de daune si coordoneaza lucrarile cu departamentele si agentii de asigurare;
Asigura conformitatea cu politicile si procedurile de asigurare si aplicarea reglementarilor guvernamentale relevante;
Raspunde la reclamatii si intrebari din partea clientilor si asigura un nivel ridicat de servicii clienti;
Conduce investigatii si analizeaza documentele si informatiile referitoare la cererile de despagubire, determina acoperirea, suma despagubirii si raspunsul la cerere;
Colaboreaza cu departamentele de evaluare a riscurilor si de subscriere pentru a asigura o evaluare precisa a cererilor de despagubire;
Monitorizeaza costurile si cheltuielile cu daunele si propune masuri de reducere a costurilor;
Pastreaza evidenta si rapoartele privind activitatea de daune si asigura respectarea confidentialitatii datelor.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul economic sau al asigurarilor;
Experienta anterioara in domeniul asigurarilor si a gestionarii daunelor;
Cunostinte solide in legislatia si reglementarile din domeniul asigurarilor;
Abilitati excelente de comunicare, negociere si de relationare cu clientii si colegii;
Capacitatea de a lua decizii in timp util si de a gestiona eficient mai multe sarcini simultan;
Orientare catre detalii si acuratete in analiza datelor si a documentelor.
Sarcini fizice si mentale:

Munca de birou in fata unui computer;
Abilitatea de a comunica eficient verbal si in scris;
Capacitatea de a gestiona stresul si de a lucra sub presiunea termenelor limita.
Echipament si instrumente:

Calculator, imprimanta, telefon, fax;
Software de procesare a datelor si de gestionare a activitatii de daune.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1346 Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari

  Conducatorii de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari planifica, conduc si coordoneaza agentiile/sucursalele institutiilor care furnizeaza servicii financiare si de asigurari, cum ar fi banci, societati de constructii, unitati de creditare si companii de asigurari. Acestea ofera consultanta/consiliere si asistenta pentru clientii cu probleme financiare si de asigurari.

 • COD

  COD COR 134602 - sef serviciu/sef birou daune