.

Cod COR sef serviciu tehnic si componente nucleare


Cod COR sef serviciu tehnic si componente nucleare

Cod COR: sef serviciu tehnic si componente nucleare

Cod COR: 132217 - sef serviciu tehnic si componente nucleare


Meseria de sef serviciu tehnic si componente nucleare face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef serviciu tehnic si componente nucleare

Istoria meseriei de sef serviciu tehnic si componente nucleare se leaga de inceputurile energiei nucleare. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa exploreze potentialul energiei nucleare si sa dezvolte tehnologii care sa permita utilizarea ei in scopuri utilitare. Acest lucru a necesitat dezvoltarea unor noi tehnologii si componente nucleare, precum si angajarea unor specialisti in domeniu. Seful serviciu tehnic si componente nucleare a fost unul dintre acesti specialisti, responsabil cu proiectarea, dezvoltarea si intretinerea componentelor nucleare. Acesta a fost unul dintre primii specialisti care au lucrat in domeniul energiei nucleare si a contribuit la dezvoltarea tehnologiilor si componentelor nucleare. In prezent, seful serviciu tehnic si componente nucleare este responsabil cu proiectarea, dezvoltarea, intretinerea si monitorizarea componentelor nucleare, precum si cu asigurarea securitatii si protectiei acestora.

Model fisa de post: sef serviciu tehnic si componente nucleare

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu tehnic si componente nucleare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu tehnic si componente nucleare, cod COR 132217


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Postul de sef serviciu tehnic si componente nucleare este responsabil pentru coordonarea activitatilor legate de proiectarea, fabricarea, testarea si instalarea componentelor nucleare. Acesta este un rol cheie in asigurarea sigurantei si securitatii in industria nucleara.

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor de proiectare si fabricare a componentelor nucleare, inclusiv dezvoltarea planurilor si a proceselor necesare pentru fabricarea componentelor conform specificatiilor si cerintelor legale aplicabile;
Supravegherea testelor si a inspectiilor pentru a verifica conformitatea componentelor nucleare cu specificatiile si cerintele de securitate;
Colaborarea cu echipa de management pentru a stabili obiective si planuri operationale, precum si pentru a dezvolta bugetele de investitii si de cheltuieli ale serviciului;
Asigurarea comunicarii eficiente intre diferitele departamente si echipe implicate in proiecte nucleare;
Dezvoltarea si implementarea programelor de instruire si de dezvoltare profesionala pentru personalul tehnic si inginerii din cadrul serviciului.
Cerinte:

Studii superioare in inginerie nucleara sau domenii inrudite;
Experienta relevanta in proiectarea si fabricarea componentelor nucleare;
Cunostinte solide despre reglementarile si normele de siguranta si securitate in industria nucleara;
Abilitati de conducere si coordonare a activitatilor intr-un mediu de lucru dinamic;
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu diverse echipe si departamente;
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii si planuri operationale eficiente.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132217 - sef serviciu tehnic si componente nucleare