.

Cod COR sef serviciu termochimic


Cod COR sef serviciu termochimic

Cod COR: sef serviciu termochimic

Cod COR: 132218 - sef serviciu termochimic


Meseria de sef serviciu termochimic face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef serviciu termochimic

Meseria de sef serviciu termochimic a luat nastere in anii 1950, cand cercetatorii au inceput sa exploreze noi modalitati de a folosi energia termica pentru a obtine rezultate mai bune in domeniul chimiei. Acestia au descoperit ca prin aplicarea caldurii la anumite reactii chimice, se pot obtine produse mai bune si mai eficiente. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor noi tehnologii si metode de a folosi energia termica in industria chimica. In prezent, sefii serviciilor termochimice sunt responsabili pentru aplicarea acestor tehnologii si metode in cadrul proceselor industriale, pentru a obtine produse de calitate superioara. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu toate aspectele tehnice ale proceselor termochimice si sa fie capabili sa ia decizii rapide si corecte in situatii critice.

Model fisa de post: sef serviciu termochimic

Fisa de post pentru meseria de sef serviciu termochimic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef serviciu termochimic, cod COR 132218


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Fisa de post pentru sef serviciu termochimic:

Responsabilitati principale:

Coordonarea activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul proceselor termochimice;
Dezvoltarea de modele si metode pentru analiza si optimizarea proceselor termochimice;
Planificarea si organizarea activitatilor de productie si cercetare;
Stabilirea standardelor de calitate si monitorizarea respectarii acestora;
Coordonarea si instruirea personalului din cadrul serviciului;
Realizarea de rapoarte si prezentari pentru management si clienti.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei chimice sau a proceselor industriale;
Experienta relevanta in domeniul cercetarii si dezvoltarii proceselor termochimice;
Cunostinte solide in domeniul chimiei si fizicii proceselor termochimice;
Abilitati excelente de planificare si organizare a activitatilor de productie si cercetare;
Capacitatea de a conduce si instrui personalul din cadrul serviciului;
Abilitati bune de comunicare si prezentare;
Atitudine proactiva si orientata spre rezolvarea problemelor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132218 - sef serviciu termochimic