.

Cod COR sef siloz


Cod COR sef siloz

Cod COR: sef siloz

Cod COR: 132446 - sef siloz


Meseria de sef siloz face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef siloz

Sefii silozului sunt persoane care se ocupa de gestionarea, intretinerea si controlul silozurilor. Meseria de sef siloz a aparut in anii 1800, cand agricultorii au inceput sa construiasca silozuri pentru a-si pastra produsele. Aceste silozuri au nevoie de ingrijire si intretinere constanta, iar sefii silozului sunt responsabili pentru aceasta. Ei trebuie sa monitorizeze si sa mentina silozurile in stare buna, sa verifice produsele si sa asigure siguranta alimentelor. De asemenea, sefii silozului trebuie sa tina evidenta produselor si sa faca inventarul periodic. Acest lucru ajuta la asigurarea ca produsele sunt in siguranta si ca sunt livrate la timp.

Model fisa de post: sef siloz

Fisa de post pentru meseria de sef siloz


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef siloz, cod COR 132446


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

FISA DE POST - sEF SILOZ

Scopul general al functiei:

seful Silozului are responsabilitatea de a coordona, gestiona si supraveghea operatiunile de depozitare si stocare a cerealelor, semintelor si altor produse agricole in silozurile companiei, asigurand astfel un flux eficient si sigur al marfurilor.

Responsabilitati principale:

Planifica, organizeaza si coordoneaza activitatile de receptie, depozitare si expediere a cerealelor, semintelor si altor produse agricole in silozurile companiei.
Monitorizeaza stocurile si coordoneaza achizitionarea si livrarea de produse agricole.
Asigura respectarea reglementarilor privind sanatatea si securitatea muncii, precum si a celor legate de igiena si de protectia mediului inconjurator in silozurile companiei.
Coordonaza activitatile de mentenanta si intretinere a silozurilor, asigurand buna functionare si evitarea accidentelor sau avarierilor produselor.
Supervizeaza activitatile angajatilor din siloz, asigurand dezvoltarea profesionala a acestora, evaluarea performantelor, motivarea si angajarea necesara a resurselor umane.
Realizeaza rapoarte periodice cu privire la starea stocurilor, volumul activitatii si propune masuri de imbunatatire a eficientei operationale.
Colaboreaza cu departamentele interne ale companiei, inclusiv cu cel de logistica, pentru a asigura o buna sincronizare a activitatilor si o optimizare a fluxului de produse.
Cerinte de calificare:

Absolvent de studii superioare in domeniul agriculturii, inginerie sau al managementului.
Experienta de minim 3 ani in domeniul depozitarii si stocarii produselor agricole, inclusiv intr-un rol de conducere.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Abilitati excelente de planificare, organizare si coordonare a activitatilor.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si prezentare.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
Cunoasterea legislatiei si reglementarilor privind sanatatea si securitatea muncii, igiena si protectia mediului inconjurator.
Cunostinte solide de utilizare a aplicatiilor Microsoft Office.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132446 - sef siloz