.

Cod COR sef statie cai ferate


Cod COR sef statie cai ferate

Cod COR: sef statie cai ferate

Cod COR: 132428 - sef statie cai ferate


Meseria de sef statie cai ferate face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef statie cai ferate

Meseria de sef statie de cai ferate a existat de-a lungul istoriei, incepand cu anii 1800. Acestia erau responsabili de coordonarea si monitorizarea activitatilor de pe liniile feroviare, precum si de asigurarea sigurantei si a bunului mers al trenurilor. Seful statiei era responsabil de aprovizionarea cu combustibil si alte materiale necesare, de asemenea, el trebuia sa se asigure ca trenurile erau in regula si ca erau in siguranta. De asemenea, seful statiei trebuia sa se asigure ca toate persoanele implicate in operatiunile feroviare erau informate si pregatite pentru a face fata oricaror situatii neprevazute. In prezent, sefii statiilor de cai ferate sunt responsabili pentru coordonarea si monitorizarea activitatilor de pe liniile feroviare, precum si pentru asigurarea sigurantei si a bunului mers al trenurilor.

Model fisa de post: sef statie cai ferate

Fisa de post pentru meseria de sef statie cai ferate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie cai ferate, cod COR 132428


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa de post pentru meseria de sef Statie Cai Ferate ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Conducerea operatiunilor de transport feroviar la nivelul statiei, asigurand indeplinirea tuturor activitatilor in conformitate cu procedurile si reglementarile interne si externe.
Coordonarea si supervizarea personalului statiei, asigurand o gestionare eficienta a resurselor si raportarea catre conducerea companiei.
Asigurarea unei comunicari eficiente cu echipa de conducere a companiei si cu clientii statiei, astfel incat sa se indeplineasca cerintele acestora.
Monitorizarea si controlul fluxului de transporturi si a resurselor asociate, astfel incat sa se asigure un serviciu de calitate clientilor statiei si indeplinirea contractelor si angajamentelor.
Asigurarea respectarii procedurilor de siguranta si a masurilor de securitate in ceea ce priveste transportul feroviar la nivelul statiei.
Cerinte:

Experienta semnificativa in domeniul transportului feroviar, cu cunostinte solide despre reglementarile si politicile aplicabile si despre tehnologiile si echipamentele utilizate in domeniu.
Abilitati excelente de conducere si coordonare, cu capacitatea de a motiva si de a gestiona o echipa de angajati.
Abilitati excelente de comunicare, cu capacitatea de a comunica cu claritate si eficienta cu membrii echipei, clientii si alte parti interesate.
Capacitatea de a lucra sub presiune, cu capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Diploma de studii superioare in management, transporturi sau un domeniu relevant.
Aceste responsabilitati si cerinte ar putea fi adaptate si ajustate in functie de specificul companiei si de cerintele autoritatilor de reglementare. Este important ca fisa de post sa acopere principalele aspecte ale pozitiei de sef Statie Cai Ferate si sa defineasca responsabilitatile si cerintele necesare pentru indeplinirea cu succes a acestui rol.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132428 - sef statie cai ferate