.

Cod COR sef statie comunicatii prin satelit


Cod COR sef statie comunicatii prin satelit

Cod COR: sef statie comunicatii prin satelit

Cod COR: 133035 - sef statie comunicatii prin satelit


Meseria de sef statie comunicatii prin satelit face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef statie comunicatii prin satelit

Istoria meseriei de sef statie comunicatii prin satelit se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, satelitii au fost folositi pentru a oferi comunicatii de mare viteza si de inalta calitate intre locatii geografice distantate. Acest lucru a permis comunicarea intre persoane din intreaga lume, fara a fi nevoie sa se deplaseze. In anii 1970, sefii statiilor de comunicatii prin satelit au inceput sa fie angajati pentru a gestiona aceste statii si pentru a asigura ca comunicatiile prin satelit sunt eficiente si sigure. Acestia au fost responsabili de instalarea, intretinerea si monitorizarea sistemelor de comunicatii prin satelit, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza corect si in siguranta. In prezent, sefii statiilor de comunicatii prin satelit sunt responsabili de gestionarea si monitorizarea sistemelor de comunicatii prin satelit, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza corect si in siguranta.

Model fisa de post: sef statie comunicatii prin satelit

Fisa de post pentru meseria de sef statie comunicatii prin satelit


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie comunicatii prin satelit, cod COR 133035


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Iata o posibila fisa de post pentru functia de sef statie comunicatii prin satelit:

Titlu pozitie: sef Statie Comunicatii prin Satelit

Departament: Comunicatii prin Satelit

Raporteaza catre: Director Tehnic

Sumarul pozitiei:
seful Statie Comunicatii prin Satelit are responsabilitatea generala pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii prin satelit in cadrul companiei. in plus, acesta trebuie sa se asigure ca echipamentele si sistemele de comunicatii sunt bine intretinute si ca personalul sau respecta normele si regulamentele privind siguranta si securitatea comunicatiilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii prin satelit.
Asigurarea disponibilitatii si bunei functionari a echipamentelor si sistemelor de comunicatii prin satelit.
Supravegherea personalului de comunicatii prin satelit si asigurarea ca toti membrii echipei respecta normele si reglementarile privind siguranta si securitatea comunicatiilor.
Planificarea si organizarea resurselor umane si a echipamentelor necesare pentru a asigura o operare eficienta si sigura a sistemelor de comunicatii prin satelit.
Implementarea si mentinerea standardelor si procedurilor de operare pentru toate activitatile de comunicatii prin satelit.
Colaborarea cu alte departamente si echipe de lucru pentru a imbunatati procesele si a asigura coordonarea adecvata intre departamente.
Gestionarea si supravegherea activitatilor administrative ale departamentului, inclusiv bugetul, rapoartele si evaluarile personalului.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul comunicatiilor prin satelit sau in alte domenii tehnice.
Cunostinte solide in materie de reglementari si norme privind siguranta si securitatea comunicatiilor prin satelit.
Capacitatea de a coordona si supraveghea echipe de lucru.
Abilitati excelente de planificare si organizare a resurselor si a timpului.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu alte echipe de lucru.
Cunostinte solide de utilizare a computerelor si a software-urilor de comunicatii prin satelit.
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul comunicatiilor prin satelit sau a unei discipline relevante.
Certificare de comunicatii prin satelit si experienta de cel putin 5-7 ani in domeniul comunicatiilor prin satelit

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133035 - sef statie comunicatii prin satelit