.

Cod COR sef statie epurare ape reziduale


Cod COR sef statie epurare ape reziduale

Cod COR: sef statie epurare ape reziduale

Cod COR: 132226 - sef statie epurare ape reziduale


Meseria de sef statie epurare ape reziduale face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef statie epurare ape reziduale

Istoria meseriei de sef statie epurare ape reziduale se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Primul sistem de epurare a apei reziduale a fost construit in anul 1920 in Statele Unite ale Americii. Acesta a fost construit pentru a ajuta la curatarea apei reziduale si a preveni poluarea. In anii urmatori, sistemele de epurare a apei reziduale au devenit din ce in ce mai sofisticate si au fost folosite in intreaga lume. In prezent, sefii statiilor de epurare a apei reziduale sunt responsabili pentru monitorizarea si mentinerea sistemelor de epurare a apei reziduale. Acestia trebuie sa asigure ca sistemele de epurare a apei reziduale functioneaza corect si sa ia masuri pentru a preveni poluarea.

Model fisa de post: sef statie epurare ape reziduale

Fisa de post pentru meseria de sef statie epurare ape reziduale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie epurare ape reziduale, cod COR 132226


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Titlu post: sef Statie Epurare Ape Reziduale

Scopul postului:
seful statiei de epurare a apelor reziduale are rolul de a coordona si de a superviza activitatile zilnice ale statiei, pentru a asigura ca procesul de epurare a apelor reziduale este efectuat in conformitate cu standardele de mediu si de siguranta a muncii. in acest rol, seful statiei de epurare a apelor reziduale este responsabil pentru asigurarea eficientei procesului de epurare si a gestionarii resurselor in cadrul statiei.

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor de operatiuni ale statiei de epurare a apelor reziduale, in conformitate cu standardele de mediu si de siguranta a muncii;
Supervizarea echipei de personal din statie si asigurarea dezvoltarii lor profesionale continue;
Monitorizarea eficientei procesului de epurare a apelor reziduale si implementarea masurilor corective necesare;
Gestionarea resurselor statiei, inclusiv aprovizionarea cu materiale si echipamente;
Raportarea periodica a performantelor statiei de epurare a apelor reziduale catre managementul companiei;
Asigurarea implementarii procedurilor de sanatate si siguranta in munca in cadrul statiei;
Colaborarea cu alte departamente pentru imbunatatirea eficientei statiei de epurare a apelor reziduale.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei chimice, de mediu sau al proceselor industriale;
Experienta relevanta in operatiuni de statie de epurare a apelor reziduale de cel putin 5 ani;
Cunostinte avansate despre procesele de epurare a apelor reziduale, inclusiv despre echipamente si tehnologii utilizate;
Abilitati de leadership si capacitatea de a conduce si motiva o echipa;
Cunostinte avansate de sanatate si siguranta in munca si a normelor si procedurilor specifice statiilor de epurare a apelor reziduale;
Abilitatea de a analiza date si informatii si de a dezvolta strategii de imbunatatire a performantelor;
Abilitatea de a comunica eficient cu colegii si managerii din diverse departamente;
Abilitati avansate de planificare si organizare.
Aptitudini si calitati personale:

Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si solicitant;
Orientare spre rezolvarea problemelor si luarea deciziilor;
Atitudine proactiva si responsabilitate in activitatea profesionala;
Abilitatea de a gestiona timpul si prioritatile eficient;
Capacitatea de a se adapta la schimbare

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132226 - sef statie epurare ape reziduale