.

Cod COR sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului


Cod COR sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului

Cod COR: sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului

Cod COR: 131119 - sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului


Meseria de sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului

Meseria de sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea. In acea perioada, agricultorii foloseau metode rudimentare de irigare si ameliorare a solului, cum ar fi folosirea de canale si sisteme de drenaj. In Evul Mediu, agricultorii au inceput sa foloseasca tehnici mai sofisticate, cum ar fi folosirea de sisteme de irigare prin picurare si folosirea de fertilizanti. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a dezvoltat si s-au dezvoltat sisteme de irigare si ameliorare a solului mai eficiente. In prezent, sefii statiilor lucrari de irigatie si ameliorare a solului folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sisteme de monitorizare si control a umiditatii solului, sisteme de irigare prin picurare si sisteme de fertilizare. Acestia sunt responsabili pentru planificarea, implementarea si monitorizarea sistemelor de irigare si ameliorare a solului, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient.

Model fisa de post: sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului

Fisa de post pentru meseria de sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului, cod COR 131119


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Iata un model de fisa de post pentru un sef de statie de lucrari de irigatie si ameliorare a solului:

Fisa de post - sef Statie Lucrari de Irigatie si Ameliorare a Solului

Descrierea pozitiei:
seful statiei de lucrari de irigatie si ameliorare a solului va fi responsabil pentru conducerea, coordonarea si supravegherea activitatilor din cadrul statiei si asigurarea indeplinirii sarcinilor legate de proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor de irigatie si de ameliorare a solului.

Responsabilitati principale:
- Conducerea si coordonarea echipei de lucru a statiei.
- Planificarea si organizarea activitatilor din cadrul statiei, inclusiv proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor de irigatie si de ameliorare a solului.
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si procedurilor de lucru, precum si a regulilor privind securitatea si sanatatea in munca.
- Identificarea si evaluarea nevoilor de irigatie si de ameliorare a solului si furnizarea de recomandari pentru tehnologiile si tehnicile corespunzatoare.
- Gestionarea relatiilor cu clientii si asigurarea satisfactiei lor, precum si promovarea serviciilor de irigatie si ameliorare a solului.
- Verificarea calitatii lucrarilor efectuate in cadrul statiei si furnizarea de feedback si instructiuni echipei de lucru pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite.
- Supervizarea personalului statiei si asigurarea indeplinirii sarcinilor de catre fiecare membru al echipei.

Cerinte:
- Experienta relevanta in domeniul irigatiei si ameliorarii solului si cunoasterea tehnicilor moderne de proiectare, implementare si management al sistemelor de irigatie si de ameliorare a solului.
- Cunoasterea materialelor, a tehnologiilor si a tehnicilor specifice din domeniul irigatiei si ameliorarii solului.
- Abilitati excelente de comunicare si de leadership.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile in functie de cerintele afacerii.
- Abilitati bune de planificare si organizare.
- Diploma de studii medii sau superioare in domeniul agronomiei, ingineriei agricole sau o experienta echivalenta in domeniu.

Salariu:
Salariul va fi negociat in functie de experienta si calificarile candidatului.

Program de lucru:
Programul de lucru poate fi flexibil, dar va fi stabilit in functie de necesitatile activitatilor din cadrul statiei. Posibilitatea de a lucra in weekend-uri si in timpul noptii poate fi necesara.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131119 - sef statie lucrari de irigatie si ameliorare a solului