.

Cod COR sef statie radiorelee


Cod COR sef statie radiorelee

Cod COR: sef statie radiorelee

Cod COR: 133036 - sef statie radiorelee


Meseria de sef statie radiorelee face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef statie radiorelee

Meseria de sef statie radiorelee a aparut in anii 1920, cand a fost introdusa prima statie radio. Acestia au fost responsabili pentru operarea si intretinerea statiilor radio, precum si pentru transmiterea si receptionarea semnalelor radio. In anii 1950, statiile radio au devenit mai sofisticate si au necesitat mai multa cunoastere si experienta pentru a le opera. In prezent, sefii statiilor radio sunt responsabili pentru operarea si intretinerea statiilor radio, precum si pentru transmiterea si receptionarea semnalelor radio. Ei trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia radio si sa aiba cunostinte despre cum sa utilizeze echipamentele radio si cum sa le intretina. De asemenea, sefii statiilor radio trebuie sa fie familiarizati cu legislatia si regulamentele in vigoare in domeniul radio.

Model fisa de post: sef statie radiorelee

Fisa de post pentru meseria de sef statie radiorelee


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie radiorelee, cod COR 133036


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu pozitie: sef Statie Radiorelee

Departament: Comunicatii Radiorelee

Raporteaza catre: Director Tehnic

Sumarul pozitiei:
seful Statie Radiorelee are responsabilitatea generala pentru coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii radiorelee in cadrul companiei. in plus, acesta trebuie sa se asigure ca echipamentele si sistemele de comunicatii sunt bine intretinute si ca personalul sau respecta normele si regulamentele privind siguranta si securitatea comunicatiilor.

Responsabilitati:

Coordonarea si supravegherea activitatilor de comunicatii radiorelee.
Asigurarea disponibilitatii si bunei functionari a echipamentelor si sistemelor de comunicatii radiorelee.
Supravegherea personalului de comunicatii radiorelee si asigurarea ca toti membrii echipei respecta normele si reglementarile privind siguranta si securitatea comunicatiilor.
Planificarea si organizarea resurselor umane si a echipamentelor necesare pentru a asigura o operare eficienta si sigura a sistemelor de comunicatii radiorelee.
Implementarea si mentinerea standardelor si procedurilor de operare pentru toate activitatile de comunicatii radiorelee.
Colaborarea cu alte departamente si echipe de lucru pentru a imbunatati procesele si a asigura coordonarea adecvata intre departamente.
Gestionarea si supravegherea activitatilor administrative ale departamentului, inclusiv bugetul, rapoartele si evaluarile personalului.
Cerinte:

Experienta relevanta in domeniul comunicatiilor radiorelee sau in alte domenii tehnice.
Cunostinte solide in materie de reglementari si norme privind siguranta si securitatea comunicatiilor radiorelee.
Capacitatea de a coordona si supraveghea echipe de lucru.
Abilitati excelente de planificare si organizare a resurselor si a timpului.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu alte echipe de lucru.
Cunostinte solide de utilizare a computerelor si a software-urilor de comunicatii radiorelee.
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza.
Educatie si experienta:

Studii superioare in domeniul comunicatiilor sau a unei discipline relevante.
Certificare de comunicatii radiorelee si experienta de cel putin 5-7 ani in domeniul comunicatiilor radiorelee.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133036 - sef statie radiorelee