.

Cod COR sef statie radiotelegrafie (RTG)


Cod COR sef statie radiotelegrafie (RTG)

Cod COR: sef statie radiotelegrafie (RTG)

Cod COR: 133045 - sef statie radiotelegrafie (RTG)


Meseria de sef statie radiotelegrafie (RTG) face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de sef statie radiotelegrafie (RTG)

Meseria de sef statie radiotelegrafie (RTG) a fost introdusa in anii 1920, cand tehnologia radio a inceput sa se dezvolte. Aceasta meserie a devenit esentiala pentru comunicarea la distanta, permitandu-le oamenilor sa trimita si sa primeasca mesaje radio prin intermediul unor statii radio. Seful statiei RTG a fost responsabil pentru operarea si intretinerea statiei radio, precum si pentru transmiterea si receptionarea mesajelor radio. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru asigurarea securitatii si confidentialitatii mesajelor radio. In anii 1950, tehnologia radio s-a dezvoltat si s-a diversificat, ceea ce a dus la o mai mare nevoie de sefi de statii RTG. Acestia au fost responsabili pentru operarea si intretinerea statiilor radio, precum si pentru transmiterea si receptionarea mesajelor radio. In prezent, sefii de statii RTG sunt responsabili pentru operarea si intretinerea statiilor radio, precum si pentru transmiterea si receptionarea mesajelor radio.

Model fisa de post: sef statie radiotelegrafie (RTG)

Fisa de post pentru meseria de sef statie radiotelegrafie (RTG)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie radiotelegrafie (RTG), cod COR 133045


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: sef Statie Radiotelegrafie (RTG)

Scopul postului: Coordonarea si gestionarea tuturor activitatilor si resurselor din cadrul Statiei Radiotelegrafie (RTG), cu scopul de a asigura functionarea eficienta si eficace a serviciilor de comunicatii.

Responsabilitati principale:

Coordonarea si supravegherea echipelor de lucratori din cadrul Statiei Radiotelegrafie;
Asigurarea implementarii eficiente si eficace a politicilor si procedurilor de operare a serviciilor de comunicatii prin RTG;
Supervizarea si gestionarea resurselor umane, financiare si materiale ale Statiei Radiotelegrafie;
Asigurarea conformitatii cu toate regulile si reglementarile aplicabile in domeniul telecomunicatiilor si radiocomunicatiilor;
Dezvoltarea si implementarea strategiilor pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii serviciilor de comunicatii prin RTG;
Interactiunea cu alte departamente si organizatii pentru a asigura integritatea si interoperabilitatea serviciilor de comunicatii prin RTG;
Supervizarea si gestionarea activitatilor de mentenanta si reparare a echipamentelor si infrastructurii RTG;
Asigurarea ca toate plangerile si reclamatiile primite de la clienti sunt rezolvate intr-un mod prompt si eficient.
Cerinte:

Experienta de munca relevanta in domeniul telecomunicatiilor sau al managementului de proiecte;
Cunostinte solide de management si coordonare de echipe;
Cunoasterea legislatiei si reglementarilor aplicabile in domeniul telecomunicatiilor si radiocomunicatiilor;
Cunostinte avansate de operare a echipamentelor de radiocomunicatii si a soft-ului de operare;
Abilitati excelente de comunicare si relationare interpersonale;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a-si gestiona timpul eficient;
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza;
Flexibilitate si adaptabilitate la schimbarile de mediu si la prioritati in schimbare.
Educatie si calificari:

Diploma de licenta in telecomunicatii, inginerie electrica sau o disciplina relevanta;
Licenta de operator RTG si cunoasterea procedurilor de operare a RTG;
Cunostinte avansate de limba romana si engleza, atat in scris, cat si in vorbire;
Certificari suplimentare sau calificari relevante sunt un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133045 - sef statie radiotelegrafie (RTG)