.

Cod COR sef statie uscare-conditionare cereale


Cod COR sef statie uscare-conditionare cereale

Cod COR: sef statie uscare-conditionare cereale

Cod COR: 132447 - sef statie uscare-conditionare cereale


Meseria de sef statie uscare-conditionare cereale face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de sef statie uscare-conditionare cereale

Istoria meseriei de sef statie uscare-conditionare cereale se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Meseria a inceput in anii 1900, cand agricultorii au inceput sa utilizeze uscarea si conditionarea cerealelor pentru a le pastra in stare buna. Acest lucru a permis agricultorilor sa isi pastreze produsele mai mult timp si sa le vanda la un pret mai bun. In anii 1920, sefii statiilor de uscare-conditionare au inceput sa se specializeze in aceasta meserie, folosind tehnologii avansate pentru a usca si a conditiona cerealelor. Acestia au fost responsabili de monitorizarea si controlul temperaturii si umiditatii in timpul procesului de uscare si conditionare. In prezent, sefii statiilor de uscare-conditionare sunt responsabili de monitorizarea si controlul temperaturii si umiditatii in timpul procesului de uscare si conditionare, precum si de asigurarea calitatii produselor.

Model fisa de post: sef statie uscare-conditionare cereale

Fisa de post pentru meseria de sef statie uscare-conditionare cereale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie uscare-conditionare cereale, cod COR 132447


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

FISA DE POST - sEF STAtIE USCARE-CONDItIONARE CEREALE

Scopul general al functiei:

seful Statiei de Uscare-Conditionare Cereale are responsabilitatea de a coordona, gestiona si supraveghea procesul de uscare si conditionare a cerealelor intr-o maniera eficienta, sigura si conforma cu standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

Planifica, organizeaza si coordoneaza activitatile de uscare si conditionare a cerealelor in cadrul statiei.
Asigura ca operatiunile de uscare si conditionare a cerealelor sunt efectuate in conformitate cu standardele de calitate si securitate alimentara.
Monitorizeaza si asigura calitatea produselor pe intreg parcursul procesului de uscare si conditionare, inclusiv efectuarea analizelor periodice pentru a verifica umiditatea, temperatura si alte caracteristici ale cerealelor.
Asigura ca statia este curata, sigura si ca respecta standardele de igiena si de protectia mediului inconjurator.
Supervizeaza activitatile angajatilor din statia de uscare si conditionare, inclusiv evaluarea performantelor, motivarea si angajarea necesara a resurselor umane.
Realizeaza rapoarte periodice cu privire la starea stocurilor, volumul activitatii si propune masuri de imbunatatire a eficientei operationale.
Colaboreaza cu departamentele interne ale companiei, inclusiv cu cel de logistica, pentru a asigura o buna sincronizare a activitatilor si o optimizare a fluxului de produse.
Cerinte de calificare:

Absolvent de studii superioare in domeniul agriculturii, inginerie sau al managementului.
Experienta de minim 3 ani in domeniul uscarii si conditionarii cerealelor, inclusiv intr-un rol de conducere.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Abilitati excelente de planificare, organizare si coordonare a activitatilor.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si prezentare.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
Cunoasterea legislatiei si reglementarilor privind sanatatea si securitatea muncii, igiena si protectia mediului inconjurator.
Cunostinte solide de utilizare a aplicatiilor Microsoft Office.
Aceste cerinte pot fi modificate in functie de necesitatile companiei.

Aceasta este o descriere generala a functiei si nu trebuie considerata ca fiind o lista exhaustiva a tuturor atributiilor si responsabilitatilor.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132447 - sef statie uscare-conditionare cereale