.

Cod COR sef statie vinificatie


Cod COR sef statie vinificatie

Cod COR: sef statie vinificatie

Cod COR: 131118 - sef statie vinificatie


Meseria de sef statie vinificatie face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de sef statie vinificatie

Sef statie vinificatie este o meserie veche, care se remarca prin pregatirea si prelucrarea strugurilor pentru a produce vinuri de calitate. Meseria a fost practicata in intreaga lume de-a lungul istoriei, incepand cu Egiptul Antic si Grecia Antica. In Evul Mediu, sefii statiilor de vinificatie erau responsabili pentru pregatirea strugurilor si prelucrarea lor in vinuri de calitate. Acestia erau responsabili pentru alegerea strugurilor, prelucrarea lor si alegerea conditiilor de fermentare. In zilele noastre, sefii statiilor de vinificatie sunt responsabili pentru alegerea strugurilor, prelucrarea lor si alegerea conditiilor de fermentare, precum si pentru monitorizarea procesului de vinificare si asigurarea calitatii vinului.

Model fisa de post: sef statie vinificatie

Fisa de post pentru meseria de sef statie vinificatie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef statie vinificatie, cod COR 131118


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Iata un model de fisa de post pentru un sef de statie de vinificatie:

Fisa de post - sef Statie Vinificatie

Descrierea pozitiei:
seful statiei de vinificatie va fi responsabil pentru conducerea, coordonarea si supravegherea activitatilor din cadrul statiei si asigurarea indeplinirii sarcinilor legate de producerea si procesarea vinului.

Responsabilitati principale:
- Conducerea si coordonarea echipei de lucru a statiei.
- Planificarea si organizarea activitatilor din cadrul statiei, inclusiv procesarea strugurilor, producerea si ingrijirea vinurilor si comercializarea acestora.
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si procedurilor de lucru, precum si a regulilor privind securitatea si sanatatea in munca.
- Identificarea si evaluarea nevoilor de productie si de tehnologie si furnizarea de recomandari pentru tehnologiile si tehnicile corespunzatoare.
- Gestionarea relatiilor cu clientii si asigurarea satisfactiei lor, precum si promovarea produselor statiei.
- Verificarea calitatii vinurilor produse si furnizarea de feedback si instructiuni echipei de lucru pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite.
- Supervizarea personalului statiei si asigurarea indeplinirii sarcinilor de catre fiecare membru al echipei.

Cerinte:
- Experienta relevanta in domeniul productiei si procesarii vinului si cunoasterea tehnicilor moderne de productie si management.
- Cunoasterea materialelor, a tehnologiilor si a tehnicilor specifice din domeniul vinificatiei.
- Abilitati excelente de comunicare si de leadership.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile in functie de cerintele afacerii.
- Abilitati bune de planificare si organizare.
- Diploma de studii medii sau superioare in domeniul vinificatiei sau o experienta echivalenta in domeniu.

Salariu:
Salariul va fi negociat in functie de experienta si calificarile candidatului.

Program de lucru:
Programul de lucru poate fi flexibil, dar va fi stabilit in functie de necesitatile activitatilor din cadrul statiei. Posibilitatea de a lucra in weekend-uri si in timpul noptii poate fi necesara.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131118 - sef statie vinificatie