.

Cod COR sef unitati miniere


Cod COR sef unitati miniere

Cod COR: sef unitati miniere

Cod COR: 132212 - sef unitati miniere


Meseria de sef unitati miniere face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de sef unitati miniere

Meseria de sef unitati miniere a existat de-a lungul istoriei, incepand cu epoca preistorica. In acea perioada, mineritul era folosit pentru a extrage metale precum cupru, fier si argint, precum si alte materiale utile. In Evul Mediu, mineritul a devenit o industrie importanta, iar sefii unitatilor miniere erau responsabili de organizarea si coordonarea activitatilor de minerit. In secolul al XIX-lea, mineritul a devenit o industrie moderna, iar sefii unitatilor miniere au fost responsabili de organizarea si coordonarea activitatilor de minerit, precum si de asigurarea securitatii si a bunastarii angajatilor. In prezent, sefii unitatilor miniere sunt responsabili de organizarea si coordonarea activitatilor de minerit, precum si de asigurarea securitatii si a bunastarii angajatilor. De asemenea, ei sunt responsabili de implementarea si monitorizarea standardelor de mediu si de siguranta.

Model fisa de post: sef unitati miniere

Fisa de post pentru meseria de sef unitati miniere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef unitati miniere, cod COR 132212


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Fisa de post pentru sef unitati miniere:

Responsabilitati:

Coordonarea tuturor aspectelor operationale si de planificare a productiei miniere;
Asigurarea conformitatii cu toate reglementarile si normele de siguranta si de mediu;
Identificarea si implementarea de noi tehnologii si procese pentru imbunatatirea eficientei si a productivitatii;
Mentinerea unor relatii bune cu comunitatea si cu autoritatile locale.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul minier sau o specializare relevanta;
Experienta anterioara intr-o pozitie de conducere in domeniul minier;
Abilitati de comunicare si de conducere a echipei;
Cunostinte solide in domeniul reglementarilor si normelor de siguranta si de mediu;
Capacitatea de a gestiona multiple proiecte si sarcini in acelasi timp;
Disponibilitatea de a lucra in conditii dificile, inclusiv in subteran si in afara programului normal de lucru.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132212 - sef unitati miniere