.

Cod COR sef vama


Cod COR sef vama

Cod COR: sef vama

Cod COR: 134902 - sef vama


Meseria de sef vama face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de sef vama

Sefii vamali au o istorie lunga si interesanta. Acestia au fost responsabili pentru colectarea taxelor si tarifelor de la persoanele care treceau frontiera. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea legilor vamale si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara erau adecvat taxate. In timpul Imperiului Roman, sefii vamali au fost responsabili pentru colectarea taxelor si tarifelor de la persoanele care treceau frontiera. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea legilor vamale si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara erau adecvat taxate. In Evul Mediu, sefii vamali au fost responsabili pentru aplicarea legilor vamale si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara erau adecvat taxate. In secolul al XIX-lea, sefii vamali au fost responsabili pentru aplicarea legilor vamale si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara erau adecvat taxate. In prezent, sefii vamali sunt responsabili pentru aplicarea legilor vamale si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara sunt adecvat taxate. De asemenea, sefii vamali sunt responsabili pentru aplicarea regulilor de securitate si pentru a se asigura ca toate bunurile care intrau in tara sunt adecvat inspectate.

Model fisa de post: sef vama

Fisa de post pentru meseria de sef vama


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: sef vama, cod COR 134902


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST - sEF VAMa

Descrierea postului:
seful Vamii este responsabil pentru gestionarea operatiunilor vamale la nivelul unei anumite zone de vama, asigurand aplicarea regulilor si procedurilor vamale conform legislatiei nationale si internationale.

Responsabilitati:

Coordonarea si monitorizarea activitatilor de import/export;
Verificarea conformitatii documentelor vamale si a marfurilor in conformitate cu reglementarile nationale si internationale;
Asigurarea securitatii nationale prin implementarea masurilor de securitate vamala;
Efectuarea controalelor si investigatiilor in cazurile de frauda vamala sau nereguli;
Supervizarea personalului din subordine si asigurarea pregatirii si formarii acestuia;
Participarea la negocierile si discutiile referitoare la cooperarea vamala internationala;
Asigurarea colaborarii cu alte institutii vamale si cu alte organizatii nationale si internationale;
Elaborarea rapoartelor si a statisticii privind activitatea vamala si prezentarea acestora autoritatilor competente.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in domeniul economic, juridic sau al managementului;
Experienta relevanta in domeniul vamal;
Cunoasterea legislatiei vamale nationale si internationale;
Cunoasterea limbilor straine;
Abilitati de conducere si de coordonare a personalului din subordine;
Abilitati de comunicare si negociere;
Capacitatea de a lua decizii rapide si de a actiona in situatii de criza.
Beneficii:

Pachet salarial atractiv, conform experientei si calificarilor;
Posibilitati de avansare in cadrul institutiei;
Oportunitati de formare si dezvoltare profesionala;
Mediul de lucru dinamic si stimulant.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134902 - sef vama